изображение_viber_2019-10-19_16-35-0319 жовтня в Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного відбулось масштабне свято для майбутніх абітурієнтів. В цей день близько 700 учнів 11-х класів загальноосвітніх закладів Запорізької та Херсонської областей завітали в ТДАТУ.

Слід відзнаити, що у цьому році захід був проведений у форматі професійного хайпу, на якому кожна спеціальність презентувала школярам основні компетентності, які вони зможуть опанувати протягом навання з обраної спеціальності, а їх в університеті налічується 21. Такий формат дуже сподобався відвідувачам, адже вони на декілька годин відчули себе справжніми студентами.

Майбутні студенти могли не тільки ознайомитися зі спеціальностями, а й взяти участь у майстер-класах і тренінгах, які були організовані в різних локаціях факультетів. Школярі могли на власні очі побачити принцип роботи сонячних батарей, електротрактора, ознайомитися із сучасною технікою і новітніми технологіями в сільскогосподарській, переробній і харчовій галузі. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі генерального директора, маркетолога, бухгалтера або навіть державного посадовця.

На урочистому заході в глядацькій залі міста Центру культури і дозвілля на 750 місць, яка до речі у цьому році була майже заповнена, майбутніх абітурієнтів від імені ректора привітав перший проректор О.Г. Скляр. Він зазначив, що з моменту заснування ТДАТУ, а це було у 1932 році, з його стін випустилось близько 90 тисяч висококваліфікованих фахівців, які знайшли себе в різних галузях народного господарства держави. Гордість університету – його випускники, найвідомішим з яких є Герой України, Заслужений аграрій Дмитро Костянтинович Моторний. Саме його ім`я з цього року носить Таврійський ДАТУ. Золотий фонд університету є його професорсько-викладацький склад. Сьогодні у ТДАТУ працюють 40 докторів наук, професорів та 250 кандидатів наук, доцентів. Матеріально-технічна база компактно представлена у 9-ти начальних корпусах. Студенти з інших міст сто відсотково забезпечуються проживання у гуртожитках. Крім теоретичних знань, студенти отримують практичний досвід і наукові здобутки у сучасних лабораторіях і у навчально-науково-виробничому центрі. До послуг студентів наукова бібліотека, їдальня. Для спорту є одна з найкращих у місті база кафедри фізичного фиховання, а для футболітів у в цьому році був облаштований сучасний футбольний майданчик, – зазначив у своїй промові Олександр Григорович.

Відповідальний секретар приймальної комісіі І.О. Чижиков ознайомив усіх пристуніх з правилами прийому у 2020 році та особливостями вступної компанії в ТДАТУ. Гарний настрій подарували школярам колективи Центру культури і дозвілля, які представили яскраві концертні номери.

Для учнівської молоді та їх батьків були проведені спеціалізовані екскурсії навчальними корпусами, де відвідувачі могли особисто побачити сучасне обладнання в навчальних лабораторіях і облаштовані за новітніми технологіями лекційні аудиторії. Також відвідали музей історії університету і затишне студенське кафе.

Чудовим доповненням свята стали яскраві фото-зони на всій території університету. Майбутні абітурієнти із задоволенням фотографувались на мальовничому подвір’ї університету.

День відкритих дверей відбувся в університеті на найвищому рівні і багато хто з сьогоднішніх школярів вже сьогодні вирішили для себе повязати студентське життя саме з Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Мирного!

Денис Водоп’янов, начальник РВВ “Агро Таврія”