Міністерство освіти та науки України визначило одержувачів стипендії Верховної ради та Президента України серед студентів вищих навчальних закладів. У перелік стипендіатів потрапили і студенти Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Від навчання у ТДАТУ здобувачі вищої освіти у захваті.

Президентську стипендію отримуватимуть чотири студенти ТДАТУ: студент механіко-технологічного факультету Олександр Курашкін, студент факультету енергетики і комп’ютерних технологій Богдан Сидельников, студентка факультету агротехнологій і екології Вікторія Носенко тастудентка факультету економіки і бізнесу Вікторія Плясецька.

Вікторія Носенко (група 31 СВ)

– Чому я обрала ТДАТУ? Звісно, були варіанти до вступу в інші учбові заклади. Але, мене підкорило ставлення до абітурієнтів, з бажанням допомогти та підказати у виборі спеціальності. Зараз я навчаюсь на 3 курсі за спеціальністю «Садівництво та виноградарство». Навчатись хоч важко, але дуже цікаво. Тут є багато можливостей, та університет дає мені не тільки якісну освіту і багатогранні знання, які вивели мене на цей рівень, а й дає можливість відчути себе вдома.

 

 

 

Олександр Курашкін (група 41 АІ)

– Навчання у ТДАТУ – частина сімейної традиції. З ранніх років я знав, що буду вчитися саме тут. З огляду на мій інтерес до механіки – вибір був однозначним, пряма дорога на спеціальність «Агроінженерія». А там де є інтерес, є і прагнення до навчання.

 

 

 

 

 

Вікторія Плясецька (група 41 МК)

– Так як я творча і креативна людина, професія маркетолога привернула мене одразу. Поспілкувавшись з викладачами кафедри маркетингу у ТДАТУ, я зрозуміла, що це саме те, що я шукаю. З першого курсу я перебуваю у студентському активі, займаюся журналістикою і соцмережами на факультеті. Чому я обрала ТДАТУ? Тому що тут мій дім, моя сім’я і рідне місто. Університет тепер теж став невід’ємною частиною мого життя. І я дуже рада, що навчаюся саме тут, тому що знайшла нових друзів, професію, а головне – себе.

 

 

сидБогдан Сидельников (група 41 ЕЕ)

– У 2017 році я вступив до Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного на спеціальність 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Так як я мешканець Кам’янсько-Дніпровського району та живу поблизу Запорізької атомної та Запорізької теплової електростанцій, потужних об’єктів з виробництва електроенергії, вибір мій пав на спеціальність електроенергетика.

З профорієнтаційних заходів, що проводились в школі, де я навчався, мені стало відомо про ТДАТУ. Зацікавившись цим університетом та розпитавши про нього у своїх знайомих, що вже є робітниками атомної та теплової станцій, виявилось що вони та ще 50% інженерного складу цих станцій випускники ТДАТУ. Тому, без жодних сумнівів, одразу по закінченню школи, подав документи до ТДАТУ та за результатами ЗНО отримав бюджетне місце та стипендію.

З перших днів навчання в університеті я зрозумів, що зробив правильний вибір. Зараз я студент 4 курсу факультету енергетики та комп’ютерних технологій. Як відмінник у навчанні отримую підвищену стипендію. Навчатись в ТДАТУ цікаво, викладачі дуже добре пояснюють матеріал, у разі виникнення питань завжди надають додаткові пояснення. Так під керівництвом викладачів, я приймав участь у всеукраїнських олімпіадах, був учасником всеукраїнських, міжнародних та університетських конференцій, займаюся науковою роботою у студентських гуртках та маю патент на корисну модель, неодноразово був переможцем предметних олімпіад.

Провчившись в ТДАТУ вже 7 семестрів, я можу з впевненістю сказати, що на факультеті працюють висококваліфіковані викладачі, які професійно викладають матеріал та надають знання за фахом, і я жодного разу не пошкодував, що обрав саме Таврійський державний агротехнологічний університет.

Стипендіатами Верховної Ради України стали студентки спеціальності 073 «Менеджмент» Наталя Мартинова та спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Анастасія Крись. Виплати призначаються найактивнішим та найстараннішим студентам за відмінні успіхи у навчанні та активну участь у громадському житті, які навчаються у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації державної форми власності на денній формі навчання. Стипендії виплачуватимуться щомісяця протягом 2020-2021 навчального року.

Наталя Мартинова ( група 41 МН)

– Люблю свій університет за те, що це мій другий дім. Викладачі та студенти стали рідними. Йду до університету із задоволенням, зустрічаю своїх знайомих-студентів з різних факультетів, даю їм пятюню і щасливою лечу на пару, яка вже почалась. Бажаю всім вдалого навчання та великих здобутків і перемог.

Вітаємо студентів Таврійського ДАТУ з отриманням стипендій Президента України та Верховної Ради України, бажаємо подальших успіхів у навчальній діяльності та завжди досягати поставлених цілей.

Денис Водоп’янов,
начальник РВВ «Агро Таврія»