Вступна кампанія ТДАТУ 2022 року підходить до завершення. До її особливостей в надзвичайно складних умовах військового стану слід віднести:

  • Дистанційний прийом заяв та проведення вступних випробувань;
  • Новий формат спілкування зі вступниками: відеоконференції та месенджери;
  • Пільгові умови для вступників з особливо небезпечних територій, які складали більше 90% від загальної кількості вступників;
  • Застосування мотиваційних листів.

Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного провів вступну кампанію на високому рівні, за окремими показниками перевищивши досягнення минулого року.

Випускники шкіл, які зареєстровані на територіях проведення бойових дій та тимчасової окупації України мали можливість вступити без проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) або національного мультипредметного тесту (НМТ). В ТДАТУ для них в дистанційному форматі проводились індивідуальні усні співбесіди, а при вступі на спеціальності з особливої підтримки держави спеціальності (природничі, технічні та інші)у вступників була можливість взяти участь у конкурсі без іспитів, тільки за мотиваційним листом.

Випускникам коледжів для вступу на бюджет потрібно було мати успішно складене ЗНО з двох предметів, інші ж могли вступити на контракт за співбесідою. До ТДАТУ вступила більшість випускників його відокремлених структурних підрозділів: Мелітопольського, Василівського, Ногайського, Бердянського, Оріхівського таНовокаховськогофахових коледжів. На скорочений термін навчання денну форму було прийнято 579 вступників.

На перший (бакалаврський) рівень вищої освіти зараховано 760 здобувачів, з яких понад 60% отримали можливість навчатися за кошти державного бюджету.

Успішною для ТДАТУ в цьому році була вступна кампанія до магістратури. Здобувати освітній ступінь магістра у 2022 році будуть понад 700 осіб, з них 72% за державним замовленням. Міністерство освіти і науки України надало можливість випускникам-бакалаврам ТДАТУ 2022 року, які зареєстровані на особливо небезпечній території, вступати до магістратури без іспитів зі збереженням форми фінансування. Додатково вступникам з цієї категорії, які вступили на контракт Міністерством освіти і науки виділено додаткові місця державного замовлення.

Загальна кількість вступників усіх форм та рівнів в 2022 році вже склала 1465 осіб і буде збільшена за результатами додаткового набору.