28 травня на сайті наукового видавництва Естонії Scientific Route OÜ презентована міжнародна колективна монографія «Food technology progressive solutions: Collective monograph./Прогресивні рішення в харчових технологіях» під загальною редакцією Олесі Прісс, д.т.н., професора, завідувачки кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ.
Монографія «Food technology progressive solutions» представляє 9 унікальних розділів важливої інформації, 9 різних аспектів харчових технологій і пошук рішень для сучасної харчової промисловості щодо зменшення втрат продовольчих ресурсів, їх раціонального використання, аналізу та впровадження інноваційних технологій у харчовій промисловості, спрямованих на підвищення якості та збереження корисних властивостей харчових продуктів.
У монографії представлені дослідження 13 науковців ТДАТУ: кафедри «Харчові технології та готельно-ресторанна справа»; «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика» і «Вища математика і фізика».
Кожен з дев’яти розділів охоплює різні аспекти харчових технологій і пропонує перспективні рішення для сучасної харчової промисловості:
– Стратегії зменшення післязбиральних втрат овочів шляхом інтегральної оцінки антиоксидантного статусу.
– Переваги застосування сублімації для збереження антиоксидантних властивостей журавлини.
– Аналіз гіпотез дисперсності молочної жирової фази та структурних особливостей гомогенізаторів.
– Кваліметрична оцінка та особливості формування якості культивованих грибів за способами подальшої переробки.
– Технологія багатошарових та глазурованих фруктово-овочевих чіпсів.
– Підвищення якості молочних соусів шляхом використання згущеної низьколактозної молочної сироватки.
– Виготовлення гострих соусів на основі ферментованого перцю.
– Біологічна активність фенольних сполук вівса в залежності від технології його використання в годівлі гусей.
– Обґрунтування технології використання каррагінану філофори (Зернівське родовище) як регулятора консистенції харчових продуктів.
У роботі над пошуком прогресивних рішень в харчових технологіях, крім науковців ТДАТУ, працювали вчені українських ЗВО: Луцька, Харкова, Дніпра, Києва, Херсона, а також Варшавського університету природничих наук і Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України.
Наукове видавництво Scientific Route OÜ здійснює ретельний рецензійний процес, де кожна монографія проходить через процедуру експертного розгляду з боку кваліфікованих наукових рецензентів. Це гарантує високу якість та достовірність публікацій, а також допомагає авторам підвищити видимість своїх досліджень та залучити широку авдиторію читачів. Видання Scientific Route OÜ індексуються у Scopus.
Монографія Food technology progressive solutions : Collective monograph вже завантажена в колекцію Монографії репозитарія ТДАТУ. З монографією можна ознайомитись за посиланням
Вітаємо колег з виходом монографії у престижному науковому виданні.
Бажаємо нових творчих звершень та подальших успіхів!!!
Наукова бібліотека

