27 вересня Мелітополь святкував 231-річницю з дня заснування. Факультетом Агротехнологій та екології ТДАТУ у парку культури та відпочинку ім. М.Горького в межах профорієнтаційної роботи, яку за напрямом «Харчові технології» очолює асистент кафедри ТПЗПСГ Кулік А.С., було проведено цікавий захід.
Кафедрою технологій переробки та зберігання продукції сільського господарства ТДАТУ, яку очолює доцент Загорко Н.П., було організовано продуктову виставку-пікнік з елементами мультимедійного супроводу. Найбільш творча молодь 1, 2, 3 курсів напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» долучилася до свята та пригостила разом з викладачами університету містян консервованою продукцією власного виробництва – солодким перцем, маринованими грибами та іншими смаколиками.
Також всім бажаючим було запропоновано продегустувати та визначити якість різноманітних варених ковбас, томатний сік та хлібобулочні вироби різних виробників, які широко представлені на вітринах мелітопольських магазинів.
Неможливо не залишити без уваги наших студентів! При проведенні заходу було зрозуміло, що знання та вміння хлопців Руденко Івана, Нечіпай Дениса і дівчат Фенагеєвої Дар´ї, Кравченко Анни та Асламової Юлії з напряму «Харчові технології та інженерія» вже працюють на користь мелітопольчан!
Наші студенти – майбутні інженери-технологи – відповідали на всі запитання, якими цікавились перехожі, зокрема, як обрати правильне згущене молоко, чим відрізняється натуральний сік і відновлений, чи шкідливий крохмаль, який входить до складу ковбасних виробів?
До уваги містян було представлено експозицію гливи звичайної, а бажаючим старший викладач кафедри ТПЗПСГ Бандура І.І. розкривала секрети успіху вирощування грибів. Відвідувачам було запропоновано розглянути під мікроскопом крохмальні зерна, дріжджі, виміряти рН соків, молока та інших напоїв, визначити вміст цукрів у харчових продуктах. Таким чином, звичайні люди могли більш правильно зрозуміти процеси, які відбуваються під час споживання їжі.
Підтримати цей захід у парк міста ім. М. Горького прийшли майже всі представники кафедри ТПЗПСГ та керівництво факультету АТЕ. Зважаючи на шалений успіх проведеної виставки кафедрою планується проводити подібні заходи щорічно!
В межах профорієнтаційної роботи на факультеті Агротехнологій та екології планується багато цікавих заходів для містян та школярів міста та районів. З детальною інформацією про всі заходи у першому семестрі всіх бажаючих може ознайомити голова профорієнтаційним сектором на факультеті АТЕ – Бурдіна І.О.
Інформаційний супровід: декан факультету АТЕ Іванова І.Є., асистент кафедри ТПЗПСГ Кулік А.С.








