Одна з найцікавіших дисциплін у студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – «Етнічні кухні». Протягом навчального семестру майбутні ресторатори вивчали меню та опановували навички приготування страв різних народів світу.

Підсумкове заняття відбулося у вигляді вікторини, яка складалася з трьох турів.

У першому турі студентам треба було відповісти на 20 питань щодо особливостей національних кухонь та режиму харчування для гостей з різних країн світу. Абсолютною переможницею за кількістю правильних відповідей стала Дар’я Маслова.

Другий тур полягав у виборі країни наосліп, після чого треба було складали одноденне меню для її виходців.

Третій тур – творчий, треба було скласти сенкан (своєрідний франзузький вірш з 5 рядків), в якому була зашифрована улюблена етнічна кухня, а інші учасники мали її відгадати. Усі студенти підійшли до цього завдання нестандартно і креативно.

Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи