Є багато приводів мелітопольчанам пишатись промисловим сьогоденням свого міста. Один з таких – те, що саме у нас вже майже 22 роки функціонує компанія «BIOL», про яку знають у Канаді та Молдові, у Казахстані та Польщі, у США та Конго й у багатьох інших країнах світу, а українські господині та господарі не уявляють без неї своєї кухні.
Давно мріяли і, нарешті, відвідали це підприємство студенти спеціальності «менеджмент» Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.
ТОВ «Торговельний будинок «BIOL» – провідний український виробник посуду з алюмінію та чавуна. Асортимент випуску продукції різноманітний: сковороди, ковші, сотейники, гусятниці, декоративні пічі топочні, каструлі, казани – від маленьких до гігантських. Щоденно підприємство випускає до 6 тис. одиниць продукції і усю її жваво купують.
Проведення дослідницьких робіт та аналіз ринку, постійне впровадження інновацій та оновлення асортименту – основа формування позитивного іміджу торговельної марки «BIOL».
Стратегія розвитку компанії концентрується на таких напрямках:
– виробництво та забезпечення покупців якісними товарами;
– підтримка довіри клієнтів до продукції;
– постійне вдосконалення технологічного виробництва;
– розробка нових моделей;
– підвищення ефективності виробничих процесів та роботи всього підприємства;
– розвиток компанії та вихід на нові ринки збуту за рахунок надійності та якості виробництва продукції.
Зі студентами під час екскурсії спілкувались заступник директора з виробництва Олена Пиленок, головний металург Юрій Прозоров, начальник відділу маркетингу Андрій Щукін, начальник цеху обробки та покраски Тетяна Чернєва, начальник інструментального цеху Антон Нариков, начальник цеху фурнітури Олексій Харшак.
Питань у студентів було багато, а розповіді представників підприємства були дуже цікавими, зокрема, про маркетингові засоби опанування ринку. Екскурсанти дізнались, що популярна передача «Мастер-шеф» багато років використовує посуд саме мелітопольського підприємства «BIOL».
Особливою була ця зустріч для доцента кафедри Наталії Бочарової, тато якої багато років працював на підприємстві та перебував у самих витоків його створення.
Висловлюємо щиру вдячність робітникам компанії за цікаву пізнавальну зустріч. Прославляйте й надалі наше місто, нашу продукцію і наших спеціалістів, багато з яких є випускниками Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.
Вікторія Нехай,
д.е.н., професорка кафедри менеджменту









