У світі українська кухня стала однією з головних атрибутів нашої національної ідентичності, яку ми самі поважаємо і пишаємося її традиціями. Громадські організації «Асоціація рестораторів та готельєрів» та «Ресторанна Гільдія» міста Дніпра ініціювали on-line кулінарний конкурс «Гарбузовий Маєток 2023», запропонувавши взяти участь всім бажаючим, від аматорів до професіоналів.
Метою конкурсу було приготування, популяризація страв української кухні і розміщенням цікавих рецептур з гарбуза в новій електронній книзі «Гастрономічний код нації. Гарбуз». У світі українська кухня стала однією з головних атрибутів нашої національної ідентичності, яку ми самі поважаємо і пишаємося її традиціями.
Здобувачка вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 4 курсу Юлія Кюрчева, під керівництвом доцента кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Тетяни Колесніченко, стала срібною переможницею кулінарного конкурсу on-line «Гарбузовий Маєток 2023».
На конкурс Юлія представила оригінальну рецептуру основної страви: «Телятини у карамельно-гарбузовому соусі з гарбузовим пюре та карамелізованою морквою».
Серед членів журі були:
- Богдан Михайлов директор ГО Ресторанна Гільдія, Ілля Демковський – бренд-шеф R&D в МХП,
- Руслан Вичеров – шеф-кондитер, Михайло Сосновских – Founder в Volunteer organization «Одесса Незламна»,
- Вадим Рачок – Head Chef в Syndicate beer& grill, Ігор Лаврешін – lavrbread, пекар,
- Тетяна Крутенко – член Асоціації Шеф кухарів України, член Асоціації Шеф кухарів Італії
- Степан Савчин – шеф-пекар мережі Реміснича пекарня «Культ хліба».
Переможців обирали за такими критеріями:
1. Автентичність рецепту – 15 балів;
2. Складність приготування та наявність кулінарних «фішок» – 10 балів.
3. Подача (оцінювання по фото) – 10 балів.
За підсумками в цьому конкурсі взяли участь 110 навчальних закладів України. Загальна кількість учасників становила: 366 осіб.
За активну участь у конкурсі «Гарбузовий Маєток 2023» Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного був нагороджений дипломом учасника проекту Гастрономічний код нації. Гарбуз.