В рамках профорієнтаційної роботи факультету Агротехнологій та екології 09 грудня 2015 року викладачі кафедри «Рослинництво» завітали на кураторську годину до студентів–агрономів ВСП «Мелітопольський коледж ТДАТУ», де провели практичне заняття на тему «Дегустаційна оцінка плодів зерняткових культур».

Метою заходу було ознайомлення студентів І та ІІ курсів з методикою проведення дегустаційної оцінки плодів яблук. Молоді було надано 5 сортів яблук (Голден Делішес, Ренет Симиренка, Джонаголд, Корей, Айдаред), які користуються найбільшим попитом на ринку нашої країни. Разом з асистентами кафедри рослинництва Бондаренко П.Г. та Бурдіною І.О. студенти крок за кроком визначали найважливіші показники якості яблук: розмір, забарвлення, зовнішній вигляд, смак, консистенцію, аромат та інше. В ході зайняття майбутні агрономи поступово заповнювали дегустаційні листи. По закінченні дегустації кожен студент мав чітке уявлення, за якими параметрами визначається товарна продукція.

Студенти приймали активну участь під час кураторської години та задавали велику кількість питань на які викладачі разом з деканом факультету АТЕ Івановою І.Є. давали чітке пояснення. Таким чином, студенти та куратори груп коледжу були приємно здивовані та зацікавлені тим, як готуються та проводяться практичні зайняття в університеті з напряму підготовки «Агрономія».

Голова профорієнтаційного сектору

факультету АТЕ Бурдіна І.О.