За сприяння асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent 14 серпня в ТОВ «Агро-Регіон», с. Велика Олександрівка Київської обл., відбулась велика польова подія – «УКАБ Агротехнології».

На полі площею 21 га проводилися випробування у роботі більше 20 сучасних с/г агрегатів для основного та передпосівного ґрунтообробітку. Серед них: розкидачі мінеральних добрив, культиватори, борони, лущильники тощо. Більше 50 компаній представили інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення у статичній експозиції. В рамках події було оцінено результати роботи 8 сівалок відомих брендів: Horsch, Lemken, Amazone, Kuhn, Great Plains, Maschio Gaspardo, Massey Ferguson та Precision Planting на демонстраційних ділянках посіву кукурудзи.

На початку заходу до присутніх звернулися Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса та генеральний директор Агро-Регіон Україна Катерина Рибаченко.  Взяли участь у заході і представники Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного в особі проректора з НПР Олександр Петровича Ломейка.

Про комплексне обстеження посівів та моніторинг стану протягом сезону розповів провідний консультант компанії «Смарт Фармінг» Вадим Остапенко, а про інноваційну технологію посіву кукурудзи AGRILITY менеджер компанії «Лімагрейн» Володимир Кузьмич.

Всі бажаючі мали нагоду пройти експрес-навчання на майстер-класах, присвячених:

– вибору і впровадження технологій точного землеробства,

– налаштуванню причіпної техніки,

– тест-драйву тракторів,

– управлінню дронамі.

У рамках події відбулась дискусія на тему: «Першочергові задачі аграрної освіти для нового уряду», організаторами якої виступила Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», Науково-методичний центр ВФПО і Асоціація працівників аграрних навчальних закладів України «Украгроосвіта». Дискусія мала на меті об’єднати представників освіти і науки, бізнесу і громадянського суспільства. Як результат дискусії сформовано рекомендації до нового Уряду щодо першочергових задач вищої аграрної освіти.

За матеріалами ЗМІ Водоп’янов Д.В., начальник РВВ