У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного в цьому році було започатковано проведення всеукраїнських наукових семінарів в рамках наукової тематики Науково-дослідного інституту механізації землеробства півдня України.

Перший семінар відбувся 18 січня на тему: «Нові підходи в теорії тягової динаміки і експлуатації колісних тракторів». Його провів д.т.н., професор кафедри машиновикористання в землеробстві Володимир Надикто. Під час зустрічі зібрались фахівці та експерти з різних куточків України. Були присутні викладачі та науковці ТДАТУ, а також ННЦ ІМЕСГ НААН, Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Дніпропетровського державного агроекономічного університету тощо.

Під час семінару Володимир Надикто виклав слухачам нові підходи в тяговій динаміці і експлуатації колісних тракторів, в яких основний акцент відводився збереженню родючості грунтів. У своїй доповіді він наголосив на обов’язковому врахуванні обмеження бусування значиною у 15%, що дозволить запобігти руйнуванню структури грунтів.

Після доповіді розвернулася жвава дискусія, під час якої були внесені пропозиції додатково розглянути дане питання з інших ракурсів та запросити на зустріч і виробничників регіону. Наступна зустріч заплановано на кінець лютого. З матеріалами зустрічі можна ознайомитись на сайті кафедри машиновикористання в землеробстві у розділі наука – наукові семінари.

Тетяна Чорна,
доцент кафедри машиновикористання в землеробстві