Підвищення рівня практичної підготовки фахівців – один із основних пріоритетів освітньої діяльності в Таврійському державному агротехнологічному університеті. Якість теоретичних знань студентів за вибраними спеціальностями забезпечує високопрофесійний науково-педагогічний персонал університету. Але, потрапляючи в умови реального виробництва, при проходженні виробничих практик, студенти повинні показувати, в першу чергу, свої практичні навички.

Одним із шляхів підвищення рівня практичної підготовки студентів є освоєння ними робітничих професій за відповідними або спорідненими спеціальностями.

Керівники базових підприємств, де проходять виробничу практику студенти, наголошують на тому, що отримана під час навчання відповідна робоча професія надає студенту можливість більш ефективно адаптуватися в умовах реального виробництва.

Донедавна в університеті проводилася підготовка фахівців за 11 робітничими професіями. Після звернення до ректора університету членів координаційної Ради з розвитку бізнесу в місті Мелітополь та запорізької обласної спілки пасічників «Таврійський мед», перелік ліцензованих професій розширився, а саме: оператор верстаків з програмним керуванням та бджоляр.

Маємо надію, що кожен студент університету, при бажанні, зможе вибрати і освоїти відповідну робітничу професію, яка буде запорукою покращення його практичних навичок.