Нещодавно закінчився 3-денний волонтерський інтенсив від проєкту “Гуртуй Волонтеруй: підвищення згуртованості в громадах Запорізької області через сталі волонтерські ініціативи”.

Цей проєкт створений та реалізується громадською організацією «YES» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Зустріч тривала з 30 липня до 1 серпня у місті Запоріжжя. Тут зібрались 18 представників та представниць з 4-х територіальних громад: Бердянської, Мелітопольської, Якимівської та Новенської. Мелітопольську громаду представили активістки Студради Таврійського ДАТУ: Катерина Чукіна, Анастасія Клімова, Поліна Чернишова.

Одним із запрошених спікерів став голова Студради нашого університету Микита Семенов. Він розповів про становлення та структурування студентської ради університету. Також висловив свою думку щодо взаємозв’язку студентської діяльності з волонтерством.

Під час майстер-класу учасники розширили своє розуміння волонтерства в цілому. У легкій та цікавій формі активісти ділилися досвідом проведення волонтерських акцій, розвивали свої лідерські якості та пропрацювали методики розв’язання актуальних проблем.

Тепер заряджені на роботу, представники громад мають можливість проявити себе та застосувати отримані знання на практиці. Учасники інтенсиву проведуть волонтерські акції у своїх містах, за результатами яких кращих нагородять кубком та званням “кращих волонтерів”.

Бажаємо успіхів та геніальних ідей активістам! А також дякуємо ГО “YES” за такий проєкт та незрівнянні емоції!