Для підвищення рівня підготовки фахівців кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи ввела традицію проведення майстер-класів від студентів, що навчаються дуально і працюють су-шефами, кухарями, сушистами в закладах ресторанного господарства.

10 лютого у «Навчальному кафе ТДАТУ» студенти 1-3 курсів спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» знайомилися Японською кухнею. Для них студентка 3 курсу Карина Полянських провела майстер-клас з приготування з однієї з найпопулярніших страв світу – ролів.

Карина навчається на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» за дуальною формою і вже другий семестр вдало поєднує навчання в ТДАТУ імені Дмитра Моторного з навчанням на робочому місці. Вона оволоділа професією сушиста і тепер із задоволенням ділиться своїми знаннями та практичним досвідом.

Впродовж заходу за її роботою спостерігали студенти – майбутні ресторатори та харчові технологи. Для них це була чудова можливість в реальних умовах побачити, як працює професіонал своєї справи, перейняти досвід і задати питання. Студенти навчилися робити декілька видів ролів: Філадельфія, Нантай і Сирного. Карина розкрила перед присутніми всі нюанси приготування ролів – від правил оцінки якості сировини до тонкощів технологічного процесу. Навички, отримані у процесі майстер-класу, студенти «перевірили на смак» впродовж фінальної дегустації.

Валентина Жукова,
доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи