16304SUB236-740x474Шановні студенти! Вашій увазі пропонується спеціалізований портал для пошуку роботи в агросфері – http://agrocareer.com/.

Спеціальна рубрика на порталі «Твоя перша робота»: http://agrocareer.com/search-results-jobs/?searchId=1444205559.9985&action=refine&view=list&dosvid_robotu[multi_like][]=711

Розділ «Студентам»: http://agrocareer.com/for_student/

Корисні статті та поради: http://agrocareer.com/statti_ta_poradu/

За результатами дослідження агентства AgriSurvey за підсумками 2015 року, українським аграрним компаніям не вистачає робочої сили. На брак співробітників скаржаться 65% підприємств АПК.

Випускники аграрних ВНЗ менш за все планують працювати в невеликих сільгоспкомпанія і фермерських господарствах. При цьому 31% випускників націлені на власний аграрний бізнес.

“Якщо взяти звичайних фахівців виробничих спеціальностей – механізаторів, зоотехніків, доярок, агрономів – то у нас виникають величезні проблеми. Вони пов’язані з тим, що у нас дуже слабка і нерозвинена сільська інфраструктура і молодь не хоче повертатися в село”, – коментує Алекс Ліссітса, президент Українського клубу аграрного бізнесу.

Уже зараз кожна друга аграрна компанія в Україні готова брати на роботу випускників без досвіду. А кожне 10-е підприємство вже це практикує.