9 лютого 2017 р. студенти-першокурсники напряму підготовки «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали Мелітопольське управління Державної казначейської служби України в Запорізькій області. Метою навчальної екскурсії було ознайомлення студентів з організаційною структурою, основними завданнями органу ДКСУ, підвищення рівня знань студентів щодо механізму функціонування системи казначейства, проведення операцій з бюджетними коштами.

Зустріла студентів  начальник управління Шакуріна Людмила Леонідівна, яка ознайомила студентів з організаційною структурою та бюджетними повноваженнями Казначейської служби та його структурних підрозділів. Фахівець перелічила бюджетні установи району та ознайомила присутніх з особливостями розрахунково-касового обслуговування розпорядників і одержувачів бюджетних коштів державного та місцевого бюджету в районі.

Студенти побачили, як на практиці обслуговуються клієнти з урахуванням вимог нормативно-правових документів та умов договорів про розрахунково-касове обслуговування. Зокрема, Людмила Леонідівна розповіла, як саме здійснюється облік бюджетних призначень та асигнувань розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, контроль за їх дотриманням і надала можливість переглянути відповідні документи.

Надзвичайно приємно було зустріти серед працівників Казначейства випускників ТДАТУ, які стали провідними фахівцями в своїй галузі. Екскурсія вийшла дуже цікавою та пізнавальною.