Як і у багатьох абітурієнтів, звичайно, я мала великий вибір куди піти навчатись, щоб отримати вищу освіту. Але обрала Таврійський державний агротехнологічний університет (ТДАТУ), тому що коли я подавала документи до вступу, я відчула дуже добре ставлення до абітурієнтів. Переглянувши сайт, він зацікавив мене найбільше.

Ввічливість, готовність допомогти, підказати. Відразу відчуваєш, піклування про студентів, спокійна атмосфера, професіоналізм викладачів. Я обрала напрям «Інженерії та комп’ютерних технологій». Інформаційний сайт університету зацікавив новинами про студентське життя, наявністю гуртків художньої самодіяльності, практикою студентів у межах Україні та за кордоном, детально ознайомилась зі спеціальностями університету. Великим плюсом є й те, що гуртожиток знаходиться в незначній відстані від університету.

Вступивши у 2013 році до вищу, сподівалася отримати якісні знання та реалізувати свої прагнення. Зараз навчаюся на 4-му курсі обраної спеціальності і можу з упевненістю сказати:

1. Реально вступити на державне місце і паралельно навчатися як на денній, так і на заочній формі одночасно на різних спеціальностях, тим самим розширити можливості реалізації себе при працевлаштуванні. Навчаюсь на бюджеті протягом чотирьох років і отримую стипендію 1500 грн. Отримала знання, які дозволяють на фаховому рівні вирішувати складні задачі інженера комп’ютерних наук і інформаційних технологій.

2. За період навчання студентам надається можливість проявити себе в будь-якому вигляді творчості і звичайно пройти практику в понад 14 країнах світу.

Я скористалася можливістю вивчити і надалі поліпшити свої знання на курсах іноземних мов і надалі зробила стажування закордоном, а саме у Франції.

Результатом задоволена, тому що стажування підбиралася виключно під мене, під мої можливості. Я поліпшила рівень мови. Отримала великий досвід роботи. Після закінчення стажування мені запропоновали роботу на франко-українському підприємстві. Маючи високий рівень мови ви можете отримати третій диплом за кордоном.

3. Реалізувати свої таланти і здібності у студентському самоврядуванні – самостійній організації студентів. Мета діяльності – захист ПРАВ і забезпечення виконання студентами своїх ОБОВ’ЯЗКІВ, сприяння гармонійному розвитку особистості студента, формування у НАС навичок майбутнього ФАХІВЦЯ, ОРГАНІЗАТОРА, КЕРІВНИКА.

З першого курсу я беру участь у студентському самоврядуванні свого факультету інженерії та комп’ютерних технологій, на другому курсі стала  головою організаційного сектору, на третьому – головою наукового сектору, а на четвертому – головою інформаційного сектора.

Студентське самоврядування представлено різноманітністю заходів, проведених як в регіоні, так і за межами області.

4. Займатись науковою діяльністю. Неодноразово займала призові місця у Всеукраїнських наукових конкурсних роботах, маю публікації статей, а також винагороди і дипломи участника наукових конференцій.

5. Щороку на базі відпочинку «Салют» у с.м.т.Кирилівцка проходить Зліт відмінників, СОТ «Здоров’як» на березі Азовського моря.

У колі своїх одногрупників та друзів з інших факультетів активно відпочивала. Всі мої друзі «знаходили себе» в різних гуртках, спортивних секціях, ансамблях, та таке інше.

Саме в цьому університету хочеться творити та навчатися.

ЗАПРОШУЄМО ВАС ДО ВСТУПУ У ТДАТУ!

ДВЕРІ НАШОГО ВНЗ ЗАВЖДИ ДЛЯ ВАС ВІДКРИТІ !!!

Шпильова Олександра, 41 КН

Заст. декана ф-ту ІКТ Пихтєєва І.В.