«Місто із запахом кави та шоколаду», «Маленький Париж», «Місто Лева» – це все імена та епітети справжнього галицького міста – Львова – культурної столиці України та Європи. Студенти 12 ЕЕ групи енергетичного факультету разом з куратором Постніковою Мариною Вікторівною провели різдвяні канікули у цьому чарівному старовинному місті. З перших кроків по мальовничому Передкарпаттю екскурсію  вразила старовинна будівля залізничного вокзалу.

Всі одразу зрозуміли, що недарма вирішили відвідати Львів. Не витрачаючи а ні хвилини, швидко закинувши речі до хостела, ми пішли по вулицям «Українського Лондона». Ми роздивлялися старовинне місто, захоплюючись дивовижними будівлями та соборами, заслухуючись розповідями про їх історію.

Львів зустрів нас яскравим сонечком і зовсім не зимовою погодою, але в центрі міста ми знайшли навіть сніговичка.

Неможливо описати словами всі ті враження, що ми отримали під час відвідування пам’яток архітектури, історичних, культурних та цікавих міст Львова.

Наступного дня ми оглянули Львів з висоти пташиного польоту. Це була екскурсія до Високого Замку. Так, підійматися було нелегко, але це було вартим того.

Після цього ми відвідали музей народної архітектури і побуту «Шевченківський Гай».

Музей вдало об’єднує горбистий ландшафт, відновлену рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України.

Територія музею площею 36 га умовно розділена на шість етнографічних зон. Кожна зона − це міні-село, що складається з 15‒20 пам’яток народної архітектури. У житлових та господарчих приміщеннях розміщено предмети домашнього повсякденного вжитку, сільськогосподарський реманент, транспортні засоби та ремісничий інструмент. Шість таких міні-сіл мають назви: «Бойківщина», «Лемківщина», «Гуцульщина», «Буковина», «Поділля» і «Львівщина».

Справжній гуцул дуже цікаво розповів нам про життя наших предків та заспівав колядки.

Ввечері ми відвідали файєр шоу, присвячене народженню Христа. Виглядало це як дуже красива та заворожуюча казка, яку дивишся і не хочеться, щоб вона закінчувалася.

Відвідини майстерні шоколаду з безліччю смаколиків, різноманітних фігурок з шоколаду і, навіть, справжнісіньких картин, не залишили байдужими жодного з нас.

На наступний день ми відвідали Львівську Оперу, де мали змогу помилуватися її чарівним внутрішнім інтер’єром, картинами, розписами.

Львівський історичний музей вразив нас експозицією історичної зброї, яка дуже сподобалась хлопцям.

І на останок ми відвідали Личаківський цвинтар. На території цвинтаря ми побачили безліч різноманітних, вражаючих своєю індивідуальністю склепів та пам’ятників.

Різдвяний настрій, різдвяна казка Львова відчувалася всюди: на вулицях чарівного міста, які миттєво могли перетворитися на сцену театралізованої вистави, на центральній ялинці міста, біля святкової сцени, де безліч народу одним єдиним хором співають колядки, у яскраво оздоблених вітринах магазинів.

Взагалі, все місто, кожен його куточок, ніби має свою історію і намагається нам її розповісти.

Шкода було їхати додому. Хотілося відвідати ще більше чарівних місць цього казкового міста, але час не зупинити. Про Львів можна сказати тільки одне: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути».

Студент 12 ЕЕ групи

Заяць Артем