На виконання внесених змін до постанови КМУ від 22 липня 2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» листа Міністерства освіти і науки України від 13.11.2020р №1/9-626 щодо організації освітнього процесу та з метою запобігання поширенню в університеті гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19)

НАКАЗУЮ:

1. Продовжити до 27.11.2020р. карантин і дистанційну форму навчання та запровадити змішану форму навчання в період з 30.11.2020р. по 25.12.2020р. для здобувачів вищої освіти усіх форм навчання, курсів і спеціальностей у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного.

2. Директорам відокремлених структурних підрозділів університету, з урахуванням листа Міністерства освіти і науки України від 13.11.2020р №1/9-626, розглянути питання на засіданнях педагогічних рад та прийняти відповідні заходи щодо організації освітнього процесу на період дії карантину. Інформацію щодо стану захворюваності здобувачів вищої освіти та співробітників коледжів на гостру респіраторну хворобу COVID-19 щоденно надавати першому проректору СКЛЯРУ О.Г.

3. З метою забезпечення виконання пункту 1 та надання якісних освітніх послуг в університеті та проведення заліково-екзаменаційної сесії реалізувати ряд наступних організаційних заходів:

3.1. Деканам факультетів (керівнику ННІЗУП) і кураторам академічних груп (методистам ННІЗУП) до 25.11.2020р. провести роз’яснювальну роботу серед здобувачів денної і заочної форм навчання щодо переходу з 30.11.2020р. із дистанційної на змішану форму навчання та організувати явку студентів на період проведення ПМК2 та екзаменаційної сесії.
3.2. Начальнику навчального відділу БЄЛЯКУ П.О. до 30.11.2020р. оновити розклад занять для змішаної форми навчання та затвердити розклад екзаменаційної сесії.
3.3. Керівнику ННІЗУП ГАЛЬКУ С.В. та начальнику навчального відділу БЄЛЯКУ П.О. при складанні розкладу занять заочної форми навчання враховувати зайнятість викладачів в освітньому процесі і семестрового контролю у здобувачів денної форми навчання.
3.4. Деканам факультетів та керівнику ННІЗУП ГАЛЬКО С.В. перевірити до 30.11.2020р. в автоматизованій системі «Освіта» успішність здобувачів вищої освіти в період їх дистанційного навчання.
3.5. Начальнику НМЦ Болтянській Н.І. та деканам факультетів відповідно до затвердженого розкладу провести в період екзаменаційної сесії незалежні заміри знань студентів шляхом їх тестування на порталі у комп’ютерному класі науково-методичного центру.

4. Деканам факультетів, керівнику ННІЗУП, начальнику навчального відділу БЄЛЯКУ П.О., проректору з АГР РИЖКОВУ О.М. щоденно до 25.12.202р. продовжити надавати проректору з НПР ЛОМЕЙКО О.П. інформацію про стан захворюваності здобувачів вищої освіти і співробітників кафедр на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

5. Викладачі університету на період дистанційного і змішаного навчання працюють у гнучкому режимі графіку роботи. Завідувачам кафедр забезпечити контроль за виконанням індивідуальних планів роботи науково-педагогічними і педагогічними працівниками з методичної, наукової і організаційної роботи.

6. Керівникам структурних підрозділів забезпечити роботу у штатному режимі допоміжного і обслуговуючого персоналу університету із обов’язковим дотримання усіх карантинних вимог визначених наказом ректора університету №1430К від 13.10.2020р., зокрема щодо дотримання працівниками соціальної дистанції та обов’язкового використання засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок).

7. Директору Центру культури і дозвілля ЦВІГУН С.М. та іншим керівникам структурних підрозділів університету заборонити проведення культурних заходів в усіх корпусах та на території університету та провести підготовку до святкових новорічних заходів в он-лайн режимі.

8. Завідувачу кафедри фізичного виховання і спорту ГАЗАЄВУ В.Н. дозволити проведення тренувань відповідно до затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №28 «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури і спорту на період карантину у зв’язку із поширенням короновірусної хвороби COVID-19».

9. Керівникам структурних підрозділів на період карантину:

9.1. Посилити контроль за дотриманням працівниками санітарно-гігієнічних норм.
9.2. Не допускати до роботи працівників із симптомами вірусного захворювання.
9.3. Здійснювати контроль за дотриманням працівниками режиму роботи.
9.4. Інформацію про стан захворюваності співробітників структурного підрозділу на гостру респіраторну хворобу COVID-19 оперативно надавати проректору з НПР ЛОМЕЙКО О.П. та лікарю медичного пункту МОСКАЛЬОВІЙ Л.А.

10. Проректору з АГР РИЖКОВУ О.М. організувати щоденну термометрію усіх осіб при вході до навчальних корпусів, гуртожитків і на територію університету та забезпечити посилення дезінфекційного режиму і систематичної санітарної обробки приміщень на території університету і гуртожитків.

11. Завідувачам гуртожитків:

11.1 Організувати проведення щоденного моніторингу стану здоров’я мешканців гуртожитків та забезпечити постійну готовність до використання ізоляторів. Інформацію про стан захворюваності мешканців гуртожитків на гостру респіраторну хворобу COVID-19 оперативно надавати проректору з НПР ЛОМЕЙКО О.П. та лікарю медичного пункту МОСКАЛЬОВІЙ Л.А.
11.2 Надати остаточну інформацію про мешканців гуртожитків в період карантину головному бухгалтеру КРУТІКОВІЙ Т.О. для перерахунку вартості проживання для здобувачів, які тимчасово виїжджали з гуртожитку в період з 09.11.20 по 27.11.2020р.

12. У разі погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в регіоні, а також з урахуванням подальших рекомендацій Міністерства освіти і науки України та рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, можуть бути внесені зміни до даного наказу щодо проведення підсумкових модульних контролів та екзаменаційної сесії в дистанційному режимі.

13. Контроль за виконанням наказу покласти на проректора з НПР ЛОМЕЙКА О.П.

Ознайомитися з наказом можна за посиланням.

Ректорат