Відкриття нової спеціальності – справа відповідальна, тому вже сьогодні представники факультету АТЕ ТДАТУ відвідують  форуми, конференції, наради для становлення професійних зв’язків в межах розвитку спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Під патронатом центру підтримки бізнесу у м. Запоріжжя 5-6 грудня 2017 року відбувся форум-конференція «Розвиток туристичної привабливості регіону через підвищення ефективності діяльності МСБ сектору HORECA»

Програма форуму 5 грудня передбачала виступ спікерів вітчизняного та закордонного ринку готельно-ресторанної сфери в межах 3х блоків. Генеральний директор мережі готелів PremierHotelsandResorts Ірина Сідлецька ознайомила аудиторію з успішною бізнес-моделлю функціонування готелю в умовах сучасного ринку. Максим Богданов – керівник департаменту продажів Reikartz Hotel Group розкрив як реалізують системний підхід в організації продажів в готелях. Засновник HoReCaKeys Юлія Косенко акцентувала увагу на таємницях організації готельної справи з вузькою спеціалізацією. Сервісну стратегію та політику клієнтоорієнтованості розкрила Михайлина Хорозова– співвласник та експерт SchoolofHotelBasicsMichelle. Борис Шевельов – засновник консалтингової компанії HoResPro відкрив гарантовані фактори успіху та особливостіведення ресторанної справи. Про маркетинг бару ми дізналися від Віталія Моначинського – керуючий партнер PRbar. За його думкою, при підготовці фахівців ресторанної справи потрібно змінити акценти, та ввести сучасні підходи при читанні дисципліни «Барна справа». Питання стратегічного маркетингу розкрила Тетяна Гончаренко – консультант з Business Development Sales&Marketing, заступник Голови Громадської ради при управлінні туризму м. Львова. Олександр Мороз – комерційний директор premierConnect дав практичні поради зі збільшення ефективності і просування готелів в електронних каналах продажу. Вдалось поспілкуватись з засновником і власником мережі ресторанів Mafia, Casta, Georgia, Bao, GrazVognem, BrilliantBar, NAM на тему: «Ресторанний бізнес: наука чи мистецтво?». Були отримані корисні поради с питань ведення готельно-ресторанної справи. В основі місії Тараса Середюка стало бажання розвивати суспільство, створювати ресторани та робити людство щасливішим. Співбесіда з корифеєм своєї справи визначила напрямок сумісних проектів.

Якщо перший блок форум конференції був присвячений кращім європейським та вітчизняним практикам діяльності та просування об’єктів HoReCa, то Блок 2 містив питання за темою: «Сучасні моделі ведення готельно-ресторанного бізнесу» та «Проекти підтримки малого і середнього бізнесу». Аудиторія мала можливість поспілкуватись з управляючим партнером Hospitality Consulting Мехметом Онкалом, шеф-кухарем ресторатором, членом журі премії «Сіль» СтефаноАнтоніоллі, а також засновником WELCOMER NETWORK і генеральним менеджером VITALY Віталієм Федорченком.

Ще багато цікавого було представлено на заході впродовж двох днів. Спікери активно спілкувались з аудиторією. Вразила професійна та одночасно доступна подача матеріалу. Вміння детально відповідати на поставлені запитання. Було зрозуміло, що кожен з них займається улюбленою справою. В цілому захід було організовано на високому рівні.

Аналіз аудиторії показав, що 50% присутніх – це студенти ВНЗ Запоріжжя та області зі спеціальностей: «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Менеджмент», «Маркетинг», а також стейкхолдери готельно-ресторанної сфери, туризму.

Факультет АТЕ ТДАТУ активно готується прийняти абітурієнтів до багаточисельної студентської родини. Розуміє свою відповідальність у підготовці кадрів, тому використовує всі можливості для налагодження професійних зв’язків з питань розвитку нової популярної спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

 

Інформаційний супровід: декан факультету АТЕ, к.с.-г.н., доцент І.Є. Іванова