4«Канада незмінно підтримує незалежність України та її інтеграцію в трансатлантичний простір політики, економіки і безпеки. Сьогодні канадсько-українські відносини охоплюють сфери політики, торгівлі, оборони і безпеки, а також галузі технічної допомоги та особисті контакти між людьми. Україна є ключовим європейським партнером Канади, яка і надалі підтримуватиме розвиток демократії та верховенства права у незалежній Україні».

Роман Ващук, Посол Канади в Україні

Основною метою Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) є підвищення прибутків малих та середніх виробників плодоовочевої продукції, а також інших учасників плодоовочевого ринку. UHBDP сприяє підвищенню прибутку через впровадження інноваційних технологій та бізнес підходів, які забезпечують економію витрат часу та фізичних зусиль, а також є дружніми до навколишнього середовища. Термін реалізації проекту – 2014-2021 роки.

Фінансується Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва Міністерством міжнародних справ Канади, а його реалізація співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA). В свою чергу, MEDA співпрацює з Ізраїльським агентством міжнародного співробітництва (MASHAV) та міжнародними сервісними компаніями з метою надання технічної підтримки.

Одним з ключових напрямів роботи проекту є розвиток трудових ресурсів, а саме: доведення рівня університетської освіти до вимог бізнесу; вдосконалення навичок випускників університетів для роботи у плодоовочевому секторі.

В рамках навчальної практики для студентів І та ІІ курсів спеціальності маркетинг ТДАТУ було представлено даний проект. На презентації цього проекту було підкреслено, що студенти університетів аграрного спрямування мають змогу пройти стажування за кордоном та набути короткострокового робочого досвіду. Зокрема, студентам ТДАТУ буде надана можливість стажуватись за кордоном на підприємствах плодоовочевого напряму та відвідувати тематичні екскурсії вже з 2 курсу.

Студенти ТДАТУ були вражені можливостями проекту UHBDP – бажанням працювати з молоддю та підтримувати її на шляху до створення власного бізнесу та процвітання!

Прес-центр ТДАТУ