DSCN1006Вклад кожного громадянина дуже важливий для благоустрою міста, адже ми всі є жителями Мелітопольщини. Саме тому ми повинні не лише насолоджуватися красою міста, а й безперечно, допомагати створювати цю саму красу.

Рекордна кількість мелітопольців – біля 1300, зібралися в суботній ранок в парку на фестивалі ініціативних городян Том Сойєр FEST-2019, який пройшов в місті вже вчетверте. Серед учасників – представники громадських організацій, підприємств міста, студенти, школярі. Взяти участь у цьому заході міг кожен бажаючий. З собою потрібно було лише взяти гарний настрій та багато сил для праці. Вік учасників починався від найменших жителів міста до літніх людей. Організаторами фестивалю виступила ГО “Патріот” за підтримки міської влади.

Городяни довели – чистота і порядок важливі в будь-якому віці, а праця їх точно не лякає. Охочих попрацювати дійсно було багато. Всього в парк на загальноміську толоку прийшло 57 команд, загальною чисельністю 1300 осіб. Нагадаємо, в минулому році в міському парку на Том Сойєр FEST зібралися 1000 учасників. А в перший рік проведення фестивалю було зареєстровано 650 учасників. За словами керівника ГО «Патріот» Ольги Леонтьєвої в цьому році акцент зроблений на прибирання листя та сміття в парку, тому організатори ґрунтовно запаслися граблями.

На самому початку організатори відзначили ті команди, які беруть участь у фестивалі четвертий рік поспіль. А таких виявилося більше десятка – кожна з них отримала в подарунок від спонсора мережі магазинів побутової техніки «Comfy» електрочайник і пам’ятні значки. Серед таких учасників відзначених подарунками був і ТДАТУ.

Також перед учасниками виступив власник мережі ювелірних салонів «Золота бджілка» Дмитро Дешко. Він зазначив, що всіх присутніх в парку на Том Сойєр FEST об’єднує любов до рідного міста. Другий рік поспіль «Золота бджілка» стимулює учасників ювелірним квестом. У трьох локаціях парку знову були заховані сертифікати на 1000 грн кожен. Дмитро підказав, що всі конверти з сертифікатами заховані під листям.

Поки учасники фестивалю працювали не покладаючи рук, співробітники ресторану «Пан і Пані» готували фуршет. Цього разу пригощали сендвічем з шинкою, помідором і салатом. Таких сендвічів приготували рівно за кількістю учасників – 1300 штук. А ще, для всіх хто попрацював на благо парку, були підготовлені яблука від ГК «Мелітопольська черешня», також піци від ресторану «Челентано» і вода від ТМ «Мирненська».

Вже до 13:00 всі команди зібралися разом на підведення підсумків фестивалю – спонсори і учасники отримали грамоти, традиційні магнітики і солодкі призи. Завдяки фестивалю субота вийшла не тільки робочою, але і святковою. Дощ так і не ризикнув порушити плани мелітопольців, які в черговий раз довели, що змінювати місто на краще, вони вміють, і роблять це від щирого серця!

Велику частину учасників, біля 100 осіб, складали студенти Таврійського державного агротехнологічного університету, які зробили великий внесок в розвиток і благоустрій нашого улюбленого міського парку.

Дякуємо студентам усіх факультетів, які провели свій вихідний на користь рідному місту та взяли участь в даному заході. Завдяки вам Мелітополь став ще краще.

Майбутнє Мелітополя в наших руках. Від нас самих залежить, яке місто ми передамо нашим дітям та онукам, який приклад побачить покоління, що підростає.

Прес-служба ТДАТУ,

Грицаєнко І.М., пом. ректора з ОВР – учасник акції.