12 червня в Таврійському державному агротехнологічному університеті відбувся унікальний захід, який дозволив вперше зібрати за одним столом представників ТДАТУ і потенційних роботодавців готельно-ресторанної сфери. Зустріч у форматі публічної наради стала дискусійним майданчиком для обговорення питань вдосконалення підготовки майбутніх рестораторів і готельєрів.
Основна мета круглого столу – підвищення якості навчання фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з урахуванням вимог роботодавців, узгодження навчальних планів і наближення їх до вимог сьогодення, а також зміцнення партнерства між ТДАТУ і представниками готельно-ресторанного бізнесу.
Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу, у дискусії взяли участь освітяни та гості заходу, а саме:
- проректор з НПР, к.т.н., доцент О.П. Ломейко;
- декан факультету агротехнологій та екології, к.с.-г.н., доцент І.Є. Іванова;
- декан факультету економіки та бізнесу, к.е.н., доцент С.В. Карман;
- завідувач кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи, д.т.н., професор О.П. Прісс;
- Г.О. Федоренко, голова громадської організації «Всеукраїнська спілка працівників готельно-ресторанного бізнесу» м. Мелітополя;
- О.В. Рудченко, власник ресторану «Пан i пані»;
- О.І. Селезньова, власниця ресторану «Райский уголок»;
- Т.В. Плачкова, директор ресторану «Аліса»;
- О.Г.Кіров, власник стейк-пабу «Пінта», Я.О.Кірова, директор стейк-пабу «Пінта»;
- А.А. Дмітрієва, директор туристичного агентства «ANGEL TUR»;
- Є.В. Суханова, менеджер готельно-ресторанного комплексу «Башня»;
- Н.Ю. Бернага, голова громадської організації «Запорізьке обласне відділення спілки сприяння розвитку сільськозеленого туризму в Україні»
- Д.А. Данілова, представник ресторану «Крим».
Учасники заходу під час дискусії обговорили варіанти взаємодії в проектуванні освітніх програм, в організації та проведенні навчальних практик, були визначені перспективні напрямки співпраці між співробітниками ТДАТУ і роботодавцями.
За підсумками роботи круглого столу буде вдосконалено освітньо-професійну програму підготовки здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відповідно до прийнятих на зустрічі рішень.
Професорсько-викладацький колектив кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи дякує керівництву ТДАТУ за організацію та сприяння в проведенні круглого столу! Висловлюємо подяку всім гостям заходу, сподіваємось, що ця зустріч стане новим етапом налагодження взаємовигідних контактів!
Жукова В.Ф.,к.с.-г.н., доцент.