250738855_233621На запрошення асоціації “Ягідництво України” з 11 по 13 вересня студенти спеціальності «Агрономія» (Калінін О. 41 АГ, Нежнова Г. 11 МБАГ) і «Садівництво та виноградарство» (Аргунова Н. 31 СВ) разом з доцентом кафедри плодоовочівництва Колесніковим М. прийняли участь у професійному тренінгу «Вирощування суниці в закритому грунті».

Для проведення тренінгу були запрошені Кшиштоф Сак («Agronom Plants», Польша) та Олександр Павловський (фермер, Київська обл.). В рамках тренінгу було розкрито питання особливостей технології вирощування суниці в теплицях та тунелях порівняно з  відкритим грунтом, охарактеризовано популярні сорти суниці, розглянуто сезонність та специфіку продажів. Для учасників тренінгу було організовано виїзд в господарство ФГ «Павлівський» (Кагарлицький р-он, Київська обл.) де вони мали можливість ознайомитися з сучасними підходами, практичними порадами та проблемами при вирощуванні суниці в закритому грунті.

В кінці кожного дня проходило тестування слухачів з перевіркою засвоєного матеріалу.

За три дні спікери продемонстрували чітке розуміння з чого треба починати та як не допустити помилок у власній практиці. За словами наших студентів «… важливим було почути саме про маркетинг і продаж готової продукції, та особливості вирощування полуниці в закритому ґрунті».

Висловлюємо подяку асоціації “Ягідництво України” в особі президента Ірини Кухтіної, керівнику проектів ЄБРР Аліні Білан за чудову організацію курсу та власне самим спікерам за їх відвертість та продемонстровану чітку модель виробництва!

Окрема подяка ректору університету Кюрчеву В.М. та декану факультету агротехнології та екології Івановій І.Є. за надану можливість представляти ТДАТУ на цьому тренінгу.

За матеріалами кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії,

Калінін О., 41 Аг