Вибір професії – один з головних життєвих виборів, що здійснюються людиною в юному віці, так як, обираючи професію, він обирає і спосіб життя. На жаль, багато підлітків не завжди враховують свої професійні інтереси і схильності. Тому, необхідно спеціальне професійне планування вибору майбутньої кар’єри.

6 жовтня центр зайнятості Василівського району в Дніпрорудному організував захід для учнів 9-11 класів «Випускник-2020». На ньому всі учасники могли ознайомитися з закладами вищої освіти регіону, щоб визначитися з вибором вищої освіти. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного представляла кафедра «Технічна механіка та комп’ютерне проектування імені професора В.М. Найдиша» ст. викладач О.Ю. Михайленко разом з методистом відділу профорієнтації та довузівський підготовки Д.І. Барташ і студенткою факультету економіки і бізнесу Каріною Євпатченко.

Всі учасники акції «Випускник-2020» могли дізнатися інформацію про наш університет. Представники ТДАТУ розповіли школярам про умови вступу до університету, ознайомили з переліком спеціальностей. Багато учнів шкіл цікавилися матеріально-технічною базою ТДАТУ. В цьому питанні нашому ЗВО немає рівних.

Університет сьогодні – це сучасний регіональний освітній центр, до складу якого входять чотири факультети та шість коледжів. Наукові лабораторії та навчальні аудиторії оснащені сучасним обладнанням, що дає можливість забезпечити освітній процес на високому рівні у відповідності з сучасними вимогами ринку праці. Не кожен великий заклад вищої освіти має власне кафе, де готують страви саме студенти університету під час начальної практики та великий спортивно-оздоровчий комплекс «Салют» на березі Азовського моря.

Перелік спеціальностей Таврійського ДАТУ дуже великий та постійно оновлюється.  Зараз їх налічується 21. В 2018 році було відкрито нові спеціальності: «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Прикладна механіка» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерне проектування і дизайн».

Бажаючі отримали буклети, газети та іншу поліграфічна продукція про університет. До речі, більш детально ознайомитися з ТДАТУ можна буде на Дні відкритих дверей, який відбудеться 19 жовтня  о 10 годині.

за матеріалами кафедри ТМКП,

Денис Водоп’янов, начальник РВВ «Агро Таврія»