45454545У вересні 2019 року Регіональне представництво Українського Національного Комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC UKRAINE) в Запорізькій області (кер. Олександр Андріанов); Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (ректор Володимир Кюрчев); Товариство з обмеженою відповідальністю “САВ КОМПЛЕКТ”, м. Запоріжжя (Сергій Бережецький) заключили Меморандум про співпрацю «Підготовка та використання води в системах оборотного тепловодопостачання промислових об’єктів машинобудування, гірничо-збагачувального комплексу, енергетичного комплексу, переробної та харчової промисловості та інших галузей народного господарства України різних форм власності».

Для реалізації поставленого завдання сторони домовилися про проведення взаємоузгоджених партнерських дій щодо впровадження на українському ринку наукових розробок за напрямом «Підготовка та використання води в системах оборотного тепловодопостачання. промислових об’єктів».

Виробничі випробування проведено у науковій і технічній співпраці між Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного, ТОВ «САВ КОМПЛЕКТ» (м. Запоріжжя), Запорізьким регіональним представництвом Українського національного комітету міжнародної торгової палати (ICC UKRAINE) (м. Київ) та товариством з обмеженою відповідальністю «Гідрофлоу Україна».

На сьогодні завершено виробничі випробування тестових приладів електронної водопідготовки СК-1 хімічного цеху виробничого підприємства «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ».

До фондів наукової бібліотеки ТДАТУ надійшли «Робочий звіт щодо підсумків виробничих випробувань тестових приладів електронної водопідготовки “Hydroflow Industrial (test)” на теплообмінниках охолодження дистиляту OTR50W02 (ОБ’ЄКТ “0”) та OTR70W02 (ОБ’ЄКТ “+”) СК-1 ХЦ ВП “Запорізька АЕС ДП “НАЕК “ЕНЕРГОАТОМ»» під авторством Андріанов О.А., Бережецький О.В., Ваврикович В.М., Мовчан С.І.. українською і російською мовами. Електронний варіант Робочого звіту розміщено у Репозитарії ТДАТУ ElarTSAT, а друкований варіант переданий у читальний зал наукової бібліотеки і розміщений у колекції «Звіти з НДР».

Ольга Білоцька,
відділ інформації та аналітики ЦІТІС