Минулого тижня на вихідних відбулися чергові ігри Відкритої волейбольної ліги міста Мелітополя, яка восени минулого року дебютувала в спортивному середовищі нашого міста під одноосібним керівництвом головного тренера збірних чоловічої та жіночої волейбольних команд нашого університету, викладача кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Олександра Магули. Дві чоловічі команди нашої альма-матер, ТДАТУ-1 та ТДАТУ-2, провели свої чергові зустрічі з непоступливими суперниками.

Наша основна чоловіча збірна, ТДАТУ-1, грали з командами Горизонт-2 та «Медове місто». В першій грі наші хлопці впевнене здобули перемогу з рахунком 2-0 (25-15, 25-23), а друга гра стала свого роду прикрасою всього ігрового дня та проходила в дуже напруженій боротьбі. Першу партію наша команда виграла з рахунком 25-20, в другій поступилася 14-25, тож вирішальною стала скорочена третя партія.

Тут до фінального свистка шальки терезів колихалися то в одну, то в іншу сторону, і до середини партії наша збірна програвала з рахунком 6-8, але в самому кінці партії волейболісти з ТДАТУ змогли переломити хід поєдинку та здобули довгоочікувану перемогу 16-14 і виграли зустріч з загальним рахунком 2-1 за партіями. Всього в лізі А Відкритої волейбольної ліги Мелітополя збірна чоловіча команда ТДАТУ-1 зіграла 5 ігор та здобула 5 перемог, але вся боротьба за чемпіонство ще попереду.

В складі команди ТДАТУ-1 переможцями цього ігрового дня стали наступні студенти ТДАТУ:

  • Владислав Баранов (капітан команди) – 41 ПТ
  • Кирило Мовчан – 21 ПМ
  • Владислав Оліщук – 32 АІ
  • Віталій Булгаков – 41 ФБ
  • Віктор Карагодін – 31 ПУ
  • Ілля Чаусов – 21 СЕЕ.

Друга наша чоловіча збірна, ТДАТУ-2, виступає в лізі Б. В останніх іграх нашими супротивниками були команди Нововасилівської та Новотроїцької ОТГ. На жаль, в обох іграх ми поступилися з однаковим рахунком 0-2 більш досвідченим суперникам, але при цьому здобули необхідну практику, яка в майбутньому дасть можливість покращити свої спортивні результати. Тож, побажаємо нашим хлопцям з ТДАТУ-2 всього найкращого:

  • Захарій Петунін – 12 САІ
  • Володимир Шквиря – 11 МБЕЕ
  • Олег Сосідко – 22 САІ
  • Данило Гусєв – 11 ЕЕ
  • Юрій Шахов – 11 АІ
  • Віталій Іващенко – 23 САІ.

За словами головного тренера наших команд Олександра Магули, переможна хода наших хлопців – багато в чому заслуга керівництва університет – ректора ТДАТУ, д.т.н., професора Сергія Кюрчева, голови профспілкового комітету Миколи Андрущенко та завідувача кафедри фізичного виховання і спорту Валерія Газаєва, які допомагають в усьому нашим хлопцям, і фінансово, і морально, надаючи постійно допомогу по всім фронтам:

«Хочу висловити слова подяки моїм гравцям. Перемога хлопців – це перемога всього нашого університету. Згуртувавшись воєдино, спортсмени нашого університету в черговий раз зуміли показати свою майстерність та професіоналізм, порадувавши нас, уболівальників, гарною та результативною грою. Хлопцям, своєю чергою, бажаю ще більш величезних успіхів у досягненні нових висот, а саме – стати двічі чемпіонами Відкритої волейбольної ліги Мелітополя та Відкритої волейбольної ліги Маріуполя. Волейбольні традиції досі пам’ятають та цінують в нашому славетному своїми спортивними досягненнями місті. Я вам бажаю, дорогі мох, успіхів на цьому шляху та великих сил для нових перемог».

Кафедра фізичного виховання і спорту разом зі спортивним клубом ТДАТУ вітає наших волейболістів з черговими успіхами. Дякуємо вам за перемогу, за зміцнення авторитету студентської школи волейболу ТДАТУ, за внесок у збільшення спортивної слави альма-матер.

Від душі бажаємо нашим чудовим спортсменам-переможцям, тренеру-наставнику Олександру Магулі міцного здоров’я, невичерпної енергії, удачі та нових досягнень!

Олексій Нестеров,
ст.викладач кафедри фізичного виховання і спорту