Минулими вихідними відбувся черговий тур ювілейного п’ятого сезону «Відкритої волейбольної ліги Маріуполя» в Дивізіоні «А» сезону 2021/2022 серед аматорських чоловічих команд, куди минулого року пробилися наші студенти на чолі з головним тренером, викладачем кафедри фізичного виховання і спорту Олександром Магулою, вигравши Дивізіон «Б» та нелегкий плей-оф.

Перший тур чемпіонату закінчився для нас 2 болючими поразками. Тож попереду ми чекали й на перші перемоги, сенсації та непередбачувані результати нашої оновленої команди. В нас було неабияке бажання бути лідерами у турнірній таблиці.

Тож за результатами зустрічі минулого тижня – у нашої команди 2 перемоги у двох матчах. У першій грі ми зустрічалися з командою «Турист» (м. Маріуполь) і особливих проблем у ході зустрічі не відчували, рахунок по партіях наступний: 25-15, 25-18, 25-21, і в результаті маємо першу «суху» перемогу 3-0.

А друга гра з командою «Приазов’я» (Маріупольський район), бронзовими призерами торішнього чемпіонату, стала для всіх нас справжнім трилером і всім нам запам’ятається надовго. Таких ігор у волейбольному житті буває не так багато. У першій партії ми вели з рахунком 17-11 і програли 24-26, у другій рахунок був 20-17 на нашу користь, а в результаті знову програш 23-25. Вирішальною стала третя партія під час якої ми поступалися протягом 15-20. Ключовим епізодом став вихід на подачу за рахунку 20-24 (не на нашу користь) студента факультету економіки та бізнесу Віктора Карагодіна він примудрився подати 6 подач, з яких були 3 ейса. Великою допомогою команді стали заміни по ходу партії, коли на майданчик вийшли Кирило Мовчан і Віталій Булгаков. Ну і, звичайно, не можна недооцінювати випитий у перерві тренерський чай! Надалі, деморалізований противник, хоч і чинив опір, але нас було не зупинити, наш адреналін зашкалював. Ми легко пройшли 4-у партію 25-18 і майже не ускладнили собі життя у 5-й 15-10 та 3-2 по партіях. У 4-ій та 5-ій партіях особливо виділявся на блоці Владислав Оліщук, який відстоював честь команди ТДАТУ після нічної зміни на заводі МЗТГ. Пані Фортуна та Волейбольний Бог благословили нас за труднощі, які на нас випали під час складної дороги до Маріуполя.

Таким чином, зараз після 4-х ігор ми займаємо ІІ сходинку Дивізіону «А», маючи у свої скарбничці наступні результати:

• 2 сходинка у Дивізіоні «А»;
• 6 очок у турнірній таблиці;
• 4 зіграних ігри;
• 2 перемоги;
• 2 поразки;
• 9 виграних партій;
• 8 програних партій;
• різниця забитих/пропущених м’ячів – 367/362.

Наступний тур Відкритої волейбольної ліги Маріуполя відбудеться в березні, а цими вихідними на нас очікує Відкрита волейбольна ліга Мелітополя, де наші хлопці представлені відразу двома командами – ТДАТУ-1 і ТДАТУ-2. Вітаємо від всього нашого університету спортсменів, тренера, усіх уболівальників із черговими перемогами нашої дружньої волейбольної дружини. Так тримати.

Олександр Магула,
викладач кафедри фізичного виховання і спорту