25 та 26 листопада у Швейцарії, в контоні Санкт Галлен у місті Госсау відбувся ярмарок, присвячений СВЯТУ ХРИСТА ЦАРЯ (відзначається Католицькою Церквою в останню неділю перед початком передріздвяного посту). На ярмарку була представлена Українська національна кухня.
На українському подвір’ї представники ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ» запропонували гостям скуштувати український борщ із пампушками та часником, вареники зі шкварками, пельмені, млинці з сиром та родзинками, бендерики з м’ясом, шарлотку. З напоїв було представлено: узвар, кава, чай та грейнтвейн. Спонсори нашого заходу надали нам професійну кухню та продукти.
Цей захід не тільки об’єднав українців та білорусів, які мешкають у місті, але й дав змогу зустрітися, поспілкуватися та скуштувати смаколики. Швейцарці приєднувалися до нашого свята, а після борщу та вареників, навіть намагалися розмовляти українською мовою.
Шеф-кухар одного з ресторанів Швейцарії попросив майстер-клас щодо виробництва пельменів та рецепт печива.
Отримані від продажу кошти будуть передані на допомогу ЗСУ! Наближаємо Перемогу разом!
Слава Україні! Героям Слава!