2016 рік оголошено роком Івана Франка. 5 жовтня в рамках заходів до Франківського року у читальному залі наукової бібліотеки пройшов літературно-музичний ФРАНКОFEST «Перехресні стежки Івана Франка».

2016 рік ознаменувався в українській літературі двома датами: 27 серпня минуло 160 років від дня народження, а 28 травня – 100 років від дня смерті Івана Франка – видатного українського літератора, громадського діяча, вченого, публіциста. За обсягом знань і багатством словникового запасу письменник був енциклопедією, а за працьовитістю та глибиною мислення його величають титаном думки та праці. Іван Франко був першим європейцем у нашій культурі, бо привів чужомовну Європу у нашу культуру і літературу.

Захід супроводжувався мультимедійною презентацією, стендовою та тематичною виставками «Єднаймося навколо книги», «Франко – поет національної честі».

Активну участь у заході прийняли студенти факультетів АТЕ та ЕнФ, які читали вірші Івана Франка та талановито заспівали пісні на слова великого українського поета. Приємна атмосфера та львівські смаколики подарували студентам гарний настрій.

Франко писав: «Я ж весь вік свій, весь труд тобі дав

                            У незламнім завзяттю,-

                            Підеш ти у мандрівку століть

                            З мого духу печаттю».   («Мойсей»)

«Мандрівка століть» триває. А Франковий дух став тією благотворною печаттю, що позначила все ліпше в українському єстві.

Наукова бібліотека ТДАТУ

i-franko