Найголовнішою метою для кожного студента є успішне застосування набутих за спеціальністю знань та навичок у майбутньому. Однак на ринку праці існує великий рівень конкуренції серед спеціалістів в агарному бізнесі. Тому, щоб отримати роботу своєї мрії, недостатньо просто мати хорошу теоретичну та практичну базу –  кожний студент повинен вміти презентувати власні здобутки. Невипадково керівництвом Таврійського державного агротехнологічного університету 7 та 8 лютого було організовано зустріч із директором рекрутингового веб-порталу «Агрокар’єра» Оленою Гонголь та HR-менеджером Іриною Фоміною.

Під час зустрічі з ректором ТДАТУ, доктором технічних наук, професором Кюрчевим Володимиром Миколайовичем обговорювались питання високого рівня підготовки спеціалістів в університеті та необхідність їх практичного стажування на провідних аграрних підприємствах України. З цього приводу Олена Гонголь розповіла про можливості використання порталу «Агрокар’єра» для пошуку роботи, незважаючи навіть на те, що більшість студентів ще не мають практичного досвіду під час навчання.

Представниками веб-порталу «Агрокар’єри» протягом двох днів було проведено семінари-тренінги для студентів факультетів економіки та бізнесу, агротехнології та екології, механіко-технологічного факультету.

Директор «Агрокар’єри» розповіла про основи складання резюме та головні правила поведінки під час співбесіди. Найбільш цікавим для студентів стало обговорення типових помилок, які роблять потенційні кандидати на роботу. Жартівливі фото та фрази в резюме, дивна поведінка під час бесіди з керівником підприємства – все це, здається, сценки комедійних фільмів, але нам вдалось побачити приклади, які мають місце в реальному житті та не є одиничними.

Під час тренінгу студенти прийшли до єдиного висновку: резюме є обличчям майбутнього працівника, тому навіть у людини, яка не має досвіду роботи, є можливість представити себе в достойному вигляді, виходячи на ринок праці. Грамотно складене резюме є важливим інструментом, проте найголовніше – це постійне самовдосконалення: вивчати іноземні мови, брати участь у додаткових тренінгах та семінарах, тобто треба бути відкритим для нових знань та вмінь. В такому випадку вже скоро ви отримаєте роботу вашої мрії.

Кафедра маркетингу