Відповідно до ч. 6 ст. 69 ЗУ «Про вищу освіту» вищі навчальні заклади повинні здійснювати заходи із запобігання академічному плагіату − оприлюдненню (частково або повністю) наукових результатів, отриманих іншими особами, як результатів власного дослідження та/або відтворенню опублікованих текстів інших авторів без відповідного посилання.

Тому відповідно до вимог Законів України «Про вищу освіту» і «Про авторське право і суміжні права», Концепції та плану розвитку ТДАТУ на 2016-2021 роки, а також Положення про систему внутрішнього забезпечення якості вищої освіти у ТДАТУ виконується робота по розробці та впровадженні ефективної системи запобігання академічного плагіату в курсових та дипломних роботах (проектах) здобувачів вищої освіти усіх форм навчання.

27 вересня був проведений семінар, присвячений впровадженню ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату серед здобувачів вищої освіти в ТДАТУ, на який були запрошені декани факультетів, завідувачі кафедр, голови методичних рад факультетів та відповідальні від кафедр за перевірку курсових та дипломних робіт (проектів) на плагіат.

З доповідями виступили проректор з науково-педагогічної роботи к.т.н., доцент Ломейко О. П., начальник науково-методичного центру к.т.н., доцент Болтянська Н. І. та інженер науково-методичного центру Нестеренко Є.В.

Було розглянуто шляхи впровадження ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату серед здобувачів вищої освіти та визначено заходи щодо запобігання та виявлення академічного плагіату в курсових і дипломних роботах здобувачів вищої освіти усіх форм навчання в ТДАТУ.