7 лютого в Таврійському державному агротехнологічному університеті на факультеті агротехнологій та екології, який очолює к.с.- г.н., доцент Іванова Ірина Євгеніївна для викладачів кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи у рамках підготовки до першого набору студентів на нову спеціальність «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас з мистецтва художнього різьблення по овочах і фруктах (карвінгу).

Майстер-клас проводила талановитий кулінар, чудовий кондитер, творець чудернацьких страв і ніжних ласощів, фахівець з карвінгу з багаторічним досвідом – Людмила Володимирівна Баландіна. Викладачі кафедри мали унікальну можливість, яка стане доступною для майбутніх студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», – оволодіти  мистецтвом майстерності вирізування фруктових кошиків, райських птахів, екзотичних квітів зі звичайної редьки, гарбузів, томатів, огірків.

Готельно-ресторанний бізнес – сфера, де при бажанні можна досить швидко зробити успішну кар’єру. Сьогодні сфера обслуговування в Україні та закордоном страждає від дефіциту кваліфікованих кадрів. Саме таких, затребуваних на ринку праці фахівців, будуть готувати справжні професіонали кафедри харчових технологій та готельно- ресторанної справи.

Майбутні фахівці вивчатимуть барну справу, мистецтво сомельє, етнічні та кухні народів світу і ще багато інших, не менш цікавих дисциплін; вони здобудуть той обсяг знань, який допоможе їм бути затребуваними на ринку праці. Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» можуть керувати готельно-ресторанним комплексом; працювати ресторатором, топ-менеджером, організатором готельної й ресторанної діяльності; фахівцем із конференц-сервісу й організації дозвілля та санаторно-курортної справи; адміністратором, метрдотелем.

Готельно-ресторанна справа як одна з високорентабельних галузей світової економіки найближчим часом повинна стати провідним напрямом економічного та соціального розвитку України, зокрема і на регіональному рівні. Необхідною умовою розвитку, модернізації, розбудови нових об’єктів та нової інфраструктури рекреаційно-туристичних комплексів на території Азовського узбережжя є високопрофільні кадри.

Індустрія готельного та ресторанного бізнесу в Україні, й у Південному регіоні зокрема, зараз відкриває величезні перспективи для сучасної молоді, тому фахівці з вищою освітою з «Готельно-ресторанної справи» із року в рік будуть усе більш бажаними на ринку праці нашої, з економічної точки зору, міцної держави.

Інформаційний супровід: к.т.н., ст. викл. каф. харчових технологій та готельно-ресторанної справи Кулик А.С.