IMG_1460-300x200 (1)У третій день березня на кафедрі обліку і оподаткування відбулася чергова зустріч за участю професорсько-викладацького складу і стейкхолдерів: роботодавців, практикуючих спеціалістів та успішних випускників спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

На зустріч завітали стейкхолдери-працедавці: директор ПП Аудиторська фірма «НЕП-ПЛЮС» Світлана Васильєва та провідний фахівець з впровадження програмних засобів ТОВ «Союз-НТ», адміністратор реєстрації ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна» Ганна Смирнова. Взяла участь у зустрічі випускник ОПП «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, судовий експерт відділу судової експертизи Запорізького НДЕКЦ МВС (м. Мелітополь), з правом проведення економічної експертизи за експертною спеціальністю 11.1 «Дослідження документів бухгалтерського, податкового обліку і звітності» Дар’я Білай.

Учасники «круглого столу» обговорили ряд актуальних питань:  підписання двосторонніх договорів про співпрацю у науково-практичній та навчально-методичній сферах, обговорення ОПП «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів на 2020-2021 навчальний рік, узгодження та затвердження майбутніх планів співпраці та викладання стейкхолдерами студентам 4 курсу та 1 курсу магістратури спеціальності «Облік і оподаткування» в межах  декількох дисциплін. Серед них: аудит, організація обліку, звітність підприємств, податкова звітність, інформаційні системи та технології в обліку, організація податкових перевірок, податкове адміністрування та контроль.

Окрім цього, під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань, що стосуються якості підготовки та працевлаштування випускників спеціальності «Облік і оподаткування». Учасники «круглого столу» обмінялися думками щодо змісту ОПП «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, переліку й змісту освітніх компонентів та фахових компетентностей, необхідних для підготовки конкурентоспроможних на ринку праці бухгалтерів, аудиторів, експертів судової експертизи та аналітиків.

Представники-стейкхолдери висловили підтримку напрямку розвитку кафедри обліку та оподаткування й задекларували готовність до подальшої особистої участі у підготовці майбутніх фахівців.

Факультет економіки і бізнесу