На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2020 року № 255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,

Наказую:

  1. Заборонити з 6 квітня 2020 року до 24 квітня 2020 року перебування на території університету без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.
  2. Заборонити відвідування університету його здобувачами та сторонніми відвідувачами.
  3. Відправити на простій адміністративно-господарський, навчально- допоміжний персонал та інші категорії працівників університету, які не знаходяться в щорічній тарифній відпустці та не працюють на умовах дистанційної роботи.

Вважати працівників, які не виходять на роботу під час карантину такими, що не виходять на роботу у зв’язку з простоєм: згідно зі ст.34 Кодексу Законів про працю України простій – це призупинення роботи, викликане невідворотною силою або іншими обставинами;

  1. Відповідно до п. 5.2.1, 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та колективного договору зберегти за працівниками середній заробіток за час простою, коли виникла виробнича ситуація небезпечна для життя чи здоров’я працівників, або для людей, які оточують, та навколишнього природного середовища не з його вини, відповідно до статті 113 Кодексу Законів про працю України.
  2. Керівникам структурних підрозділів визначити осіб, які працюють дистанційно (Додаток 1).
  3. Адміністративно-управлінський персонал, навчально-допоміжний персонал та інший обслуговуючий персонал університету, які досягли
    60-річного віку та потребують самоізоляції згідно з п. 4.3 вище зазначеної постанови КМУ, надати тарифну відпустку згідно з заявою, крім науково-педагогічного персоналу та інших осіб, які знаходяться на дистанційній роботі.
  4. Оформлювати відпустки працівникам, за їх бажанням, які мають дітей віком до 14 років та сприяти в реалізації права на щорічну відпустку.
  5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.