Професор Наталя Сосницька та аспірантка кафедри Карина Олексенко представили наш університет на Міжнародній конференції «ICHTML 2020: the international conference on history, theory and methodology of learning», яка відбулася 15-17 жовтня 2020 р. у Криворізькому державному педагогічному університеті.

ICHTML 2020 є рецензованою міжнародною конференцією, яка охоплює міждисциплінарні дослідження в галузі освіти, навчання та професійної підготовки, а також теорії та підходи, які використовуються в науках про навчання і суміжних з ними. Конференція була присвячена сучасним проблемам та перспективам педагогічної науки: психолого-педагогічні, філософські, соціокультурні аспекти освіти, навчання і виховання, сучасні теорії, технології та засоби навчання, поява яких викликана глобалізацією, інтеграційними процесами, соціальними перетвореннями, гуманітарним і технологічним розвитком.

Організатори конференції відзначили, що ICHTML відображає нагальну загальну потребу в принципових змінах у посткласичній освіті, викликану сучасними теоріями, моделями, інструментами, послугами, мережами і комунікаціями.

15 жовтня на секційному засіданні «Discources of Learning, Education and Training (on-line)» колеги виступили з доповіддю «Axiological approach to the psychological and pedagogical training of future teachers of the new generation». Ними було зазначено, що інтеграція України у світовий освітній простір вимагає постійного вдосконалення національної системи освіти, що зумовлено тенденціями її розвитку, започаткованими у нормативно-законодавчий базі МОН України, де йдеться про вдосконалення системи педагогічної освіти для підготовки педагогічних працівників нової генерації та становлення і розвитку сучасних альтернативних моделей безперервного професійного та особистісного розвитку. Однак, можемо зазначити, що на сьогодні є наявною невідповідність аксіологічного складника професійної компетентності майбутніх педагогів пріоритетним цінностям галузі освіти, подолання якої потребує їх психолого-педагогічної підготовки на засадах аксіологічного підходу.

Наталя Леонідівна та Карина Борисівна висловлюють подяку організаторам конференції за можливість прийняти участь у такому міжнародному форумі та сподіваються на подальшу співпрацю.

Наталя Дьоміна,
доцент кафедри вищої математики і фізики