Сьогодні, 11 листопада 2021 р., відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» та на виконання наказу МОН від 17.08.2021 р. №324-к «Про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного», відбулися вибори ректора Університету.

Всього було створено 7 виборчих дільниць: 1 у ТДАТУ та 6 у відокремлених структурних підрозділах Університету. Таємне голосування проходило на всіх дільницях з 9:00 до 15:00 із дотриманням всіх протиепідеміологічних норм.

На виборчій дільниці Університету голосування проходило у Центрі культури і дозвілля. За ходом проведення виборів спостерігали: уповноважена від МОН України Анастасія Скляренко, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ЗОДА; спостерігач від кандидата на посаду ректора Валентина Верхоланцева та представники місцевих ЗМІ.

Усі виборчі дільниці були обладнані засобами відеозйомки, які фіксували всю процедуру голосування і підрахунку голосів. Заяв про зафіксовані порушення виборчого процесу не надходило, загальна атмосфера була діловою, спокійною та доброзичливою.

Підрахунок голосів було розпочато відразу після закінчення голосування, і тривало без перерви до повного завершення.

Після отримання електронних протоколів з усіх виборчих дільниць, головна виборча комісія з проведення виборів ректора, підбила підсумки голосування.

За інформацією її голови Володимира Кувачова, явка виборців на усіх 7 виборчих дільницях склала 93.8% від загальної кількості виборців: всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники Університету і коледжів, а також представники студентства та інших штатних працівників, які обрані шляхом таємного голосування.

Відповідно до ст.42 Закону України «Про вищу освіту», вибори вважаються такими, що відбулися, якщо участь у них взяли більше 50% від загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах. Відповідно, вибори є такими, що відбулися, – повідомив голова комісії Володимир Кувачов.

Кандидатуру Сергія Кюрчева, який балотувався на посаду ректора ТДАТУ, своїми голосами підтримали 86.6% від загального числа виборців. Згідно зі ст. 42 Закону України «Про вищу освіту», обраною керівником закладу вищої освіти вважається особа (кандидат), яка набрала більше 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах.

Офіційні результати виборів будуть оприлюднені після отримання та опрацювання організаційним комітетом із проведення виборів ректора ТДАТУ всіх протоколів дільничних виборчих комісій відокремлених структурних підрозділів з мокрими печатками.

Організаційний комітет з виборів ректора ТДАТУ