Підготовка висококваліфікованих фахівців агропромислового сектору, здатних швидко адаптуватися в умовах динамічного розвитку суспільства – це пріоритетне завдання всіх закладів вищої освіти. В Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного окрім якості навчання велика увага приділяється також заохоченню студентів, які мають високі досягнення у навчанні та науковій діяльності.

В січні 2019 року на засіданні вченої ради університету було прийняте рішення про заохочення студентів-відмінників стипендією імені Димитра Моторного. Оскільки Дмитро Костянтинович Моторний був випускником факультету механізації сільського господарства, тому й стипендія призначається виключно студентам механіко-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія». Основні умови отримання стипендії імені Дмитра Моторного – відмінні успіхи в навчання та високі досягнення в науковій роботі. Призначають її строком на один семестр додатково до основної стипендії.

25 лютого  на засіданні вченої ради ТДАТУ, ректор університету доктор технічних наук, професор Володимир Кюрчев вручив вже третю стипендію імені Дмитра Моторного. Цього разу її володарем став студент першого курсу магістратури спеціальності «Агроінженерія» В’ячеслав Латоша.

В’ячеслав Латоша вступив до ТДАТУ після закінчення Мелітопольського промислово-економічного коледжу. За його словами з вибором професії він не вагався, тому що завжди захоплювався технікою та хотів працювати в агропромисловому секторі нашої країни. За час навчання зарекомендував себе з позитивного боку, як добросовісний, відповідальний, дисциплінований та різносторонній студент. В’ячеслав навчається на «відмінно», є старостою групи, проявляє великий інтерес до профільних дисциплін за фахом обраної професії. Протягом навчання займається науковою роботою, бере участь у наукових конференціях та предметних олімпіадах. Має диплом ІІІ ступеня у другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання». Неодноразово нагороджувався грамотами та дипломами.

В’ячеслав Латоша щиро подякував за таке приємне заохочення та наголосив, що серйозне ставлення до навчання та наполегливість – це запорука досягнення високих успіхів в навчанні та науковій діяльності.

Надія Паляничка, заступник декана з ОВР МТФ