Наукова бібліотека інформує про публікування Агромедіахолдингом Latifundist Media щорічного інфографічного довідника «Агробізнес України» за 2022/23 МР, в якому висвітлено, як війна вплинула на основні показники агросектору та які тенденції спостерігаються на другий рік повномасштабної війни.

Цього року головна тема довідника — як агробізнесу вдалось втриматись на плаву під час повномасштабної війни. Випуск «Агробізнес України» містить 46 сторінок інфографіки, що згруповано за напрямками: агробізнес у 2022/23 МР, рослинництво, тваринництво, переробна промисловість, інфраструктура та послуги, у тому числі фінансові, а також новий розділ — стале сільське господарство.

В 10-му випуску довідника, крім традиційного огляду індустрії, розбираються причини, які спричиняють потребу в трансформації, та нові можливості для зростання: біоенергетику і технології сталого сільського господарства.

«Десятий рік поспіль ми показуємо результати та тенденції агроринку в простому та зрозумілому форматі інфографік. Кожного року здається, що рік був складний. Останні два роки попри надскладні умови роботи — ракети, заміновані поля, обвали цін, заблоковані експортні шляхи — аграрії показують взірець стійкості. Саме це ми відобразили у цьогорічному довіднику, адже АПК залишається однією з основних галузей економіки України, яка займає більше половини експорту товарів», — коментує керівник проєкту та відділу аналітики Latifundist Media Альона Дяченко.

Агробізнес вже ніколи не буде таким як раніше, він проходить через трансформацію. Ця потреба викликана війною, зміною клімату, зростанням витрат та падінням прибутковості основних культур. На ринку втримаються ті хто оптимізує процеси та збільшить ефективність, знайде нові напрямки збуту, буде інвестувати в перероблення.

На сайті наукової бібліотеки в розділі “Довідник Агробізнес України” зібрані усі випуски інфобуків. Довідник буде цікавим для науковців, практиків і студентства.