У рамках реалізації Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, у співпраці з Таврійським державним агротехнологічним університетом по виконанню компоненту з підвищення якості підготовки студентів та надання їм практичного досвіду сільськогосподарського виробництва, для студентів спеціальності “Харчові технології та інженерія” 19 листопада 2016 року було організовано День практичної підготовки.

Студенти та викладачі відвідали усі діючі цехи та були ознайомлені з особливостями процесу пивоваріння Запорізького пивоварного заводу Carlsberg Ukraine. На підприємстві встановлено нове обладнання, виготовлене провідними компаніями пивоварної світової промисловості. Завдяки цьому завод став передовим підприємством європейського типу з ефективним виробництвом та високим рівнем автоматизації технологічних процесів. На заводі випускається пиво брендів: «Славутич», «Славутич ІСЕ», «Арсенал», «Жигулівське запорізького розливу», «Хмільне», «Львівське», Tuborg, «Балтика», Zatecky Gus.

Наступним підприємством, яке відвідали студенти було ЛГЗ «Хортиця» — українське підприємство з виробництва напоїв, в тому числі горілки, лікеро-горілчаних виробів, вина, соків та слабоалкогольних напоїв м. Запоріжжя.

Студенти відвідали деякі відділення заводу, на власні очі побачили технологічну лінію виробництва горілки та музей заводу. Екскурсовод розповів про лінійку продукції та особливості напоїв, етапи виробництва  та історію створення торгової марки. Для студентів екскурсія виявилась дуже цікавою та пізнавальною.