З метою підвищення професіоналізму провідних викладачів кафедри «Інформаційні технології проектування ім. В.М.Найдиша» факультету ІКТ, 23 листопада відбулася виробнича екскурсія на підприємстві ТОВ «ЛК Мелт» з випуску ливарної продукції та обладнання, яке успішно реалізується у багатьох країнах зарубіжжя.

Викладачі побували в основних цехах і відділах підприємства, ознайомилися зі специфікою виробництва і ноу-хау, впровадження якого дозволяє на 25% скоротити час виробництва і відповідно знизити собівартість продукції, що випускається.

Особливе враження на присутніх справило сучасне обладнання з програмним забезпеченням, встановлене в цехах. Найскладніші по конструкції деталі з більшою точністю, можливо виготовляти в більш короткі терміни завдяки новітнім технологіям лиття. Так, одне з обладнань – тигельна плавильна термо-електро-піч СМТ-035 сьогодні бере участь у міжнародній виставці. Продукція підприємства неодноразово відзначена сертифікатами, дипломами та нагородами.

Керівники і провідні фахівці ТОВ «ЛК Мелт» постійно підтримують зв’язок з провідними світовими виробниками, і впроваджують інноваційні технології на своєму підприємстві.

Так як для роботи на складному обладнанні потрібні фахівці, які володіють специфічними знаннями технологічного виробництва, відбулося обговорення з питання, які завдання і дисципліни необхідно розвивати в носвітньому процесі для того, що б після закінчення навчання студенти змогли професійно працювати у цій галузі.

Випускники факультету ІКТ працюють на підприємстві і пов’язують своє майбутнє з цією галуззю промисловості. Приємно було бачити, з якою любов’ю ставиться керівництво на чолі з генеральним директором Володимиром Геннадійовичем Овчаренко до своїх співробітників. На території відкритий спортивний зал, працює їдальня, двічі на день автобус привозить і відвозить людей, а найближчим часом відкривається новий цех.

А ще комерційний директор Лютий Ігор Олегович знаходить час для інтелектуального хобі і створює шедеври. Віталій Петрович Плакун технічний директор поділився з нами історією створення творів мистецтва і показав ці роботи (на фото).

Дякуємо технічному директору Морозу Костянтина Вікторовича за надану можливість отримати необхідні практичні знання і за конструктивний діалог, який, сподіваємося, продовжиться за «круглим столом», який планується провести факультетом у лютому 2017 року.