Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи з метою підготовки висококваліфікованих фахівців та удосконалення професійної майстерності викладачів активно співпрацює із закордонними колегами. Міжнародне співробітництво дозволяє обговорювати актуальні питання, обмінюватися досвідом в сфері освітніх, наукових та інформаційних технологій.

Для цього співробітники кафедри ХТ та ГРС разом зі студентами спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології» взяли участь у гостьовій онлайн-лекції від французьких фахівців, присвяченій виробництву крафтової молочної продукції та особливостям реєстрації торгового знаку.

На онлайн-конференції виступали спікери:

– Жак Форжерон, президент Федерації «Обміни Франція-Україна» (ФОФУ);
– Філіпп Жене, президент Асоціації «Пуату Шарант Україна», відповідальний за організацію аграрних стажувань і зв’язки з аграрним університетами у ФОФУ;
– Жан Марк Рессеган, власник і керівник фермерського господарства напрямку козівництва, член ради правління молочного кооперативу «Тера Лакта»;
– Йоланд Піняр, член Асоціації FLE FU, викладач французької мови для іноземців;
– Ольга Гонсе, секретар ФОФУ.

Під час лекції студенти та науковці кафедри отримали актуальну інформацію про особливості технологічного процесу виробництва крафтових органічних сирів у Франції. Експерти детально розповіли про цю складну, багатокомпонентну та наукомістку технологію, яка вимагає від виробника знань, досвіду та майстерності.

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» дізналися від французів про головні принципи гармонічного смакового комбінування сиру та вина, що є справжнім мистецтвом.

Професорсько-викладацький колектив кафедри висловлює подяку французьким колегам за актуальну та змістовну лекцію. Така співпраця дає можливість отримати сучасний міжнародний досвід, який буде активно впроваджуватися в подальшій роботі з підготовки висококваліфікованих спеціалістів індустрії гостинності та харчових технологій.

Валентина Жукова,
доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи