Сфера ресторанного господарства як сегмент ринку послуг випереджає в динаміці свого розвитку інші галузі індустрії гостинності. Це враховується в організації освітнього процесу для майбутніх рестораторів, яким потрібно знати сучасні тенденції та актуальні проблеми ресторанної галузі.

Для студентів 2 і 3 курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» було проведено гостьову лекцію від експерта в сфері HoReCa, власниці ресторану «Пан і пані» Олени Рудченко. Захід був організований гарантом освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Олесею Прісс.

Під час лекції пані Олена охоче поділилася з молоддю секретами ефективності ресторанного бізнесу. Впродовж заняття студенти отримали максимум практичної інформації про інноваційні технології в ресторанному господарстві.

Пані Олена розкрила майбутнім рестораторам тонкощі ведення ресторанної справи, розповіла про організаційну структуру підприємства. Молодь дізналася про специфіку відносин з персоналом та критерії відбору на роботу. Великий інтерес у студентів викликали інноваційні технології приготування страв в ресторані та організація їх подачі. У ході активної дискусії Олена Василівна дала відповіді на всі запитання.

Валентина Жукова,
доцент кафедри ХТ та ГРС