Здобувачі вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» засвоїли технологію виготовлення джемів та желе. У ході лабораторної роботи дисципліни «Технологія консервування плодів та овочів» студенти готували джем з яблук та мандаринів, а також, улюблені для багатьох ласощі, – желе.

Науковці кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи зазначають, що свіжа плодоовочева продукція є цінним джерелом легкозасвоюваних вуглеводів та біологічно активних речовин. На жаль, тривалість плодів обмежена, тому від процес їх консервування дуже важливий. Адже, консервація дозволяє подовжити строки зберігання харчових продуктів, розширити їх асортимент, максимально зберегти натуральні властивості сировини та вміст біологічно активних речовин, а також скоротити втрати часу на приготування їжі.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри ХТ та ГРС