Наприкінці травня на нашу чоловічу збірну команду з волейболу очікували надзвичайно складні поєдинки плей-офф за вихід у Дивізіон «А» Відкритої волейбольної ліги Маріуполя 4-го розіграшу сезону 2020/2021.

Адже наші хлопці виграли Дивізіон «Б», не знаючи поразок у 12 матчах поспіль. Потім на першому етапі плей-офф була здолана маріупольська команда «Medusa.M.Sport», яка посіла 4 сходинку в турнірній таблиці. І майже все було гаразд, але, на жаль, всі переможні серії рано чи пізно закінчуються. Так само сталося і з нашою волейбольною дружиною в фінальному двобої за путівку до Дивізіону «А» проти серйозних суперників із Запоріжжя «Гідрою», які стали другими після ТДАТУ в турнірній таблиці наприкінці сезону і мали єдину поразку у грі з нами.

Перша партія була за нашими хлопцями 25-21, але далі в решті партій вдача була на боці наших непоступливих суперників – 19-25, 22-25 та 20-25. Загальний рахунок матчу 3:1 на користь запоріжців. Слід відзначити, що в нашому колективі з поважних причин були відсутні два ключових гравців, а саме «зв’язка» Владислав Баранов та «ліберо» Володимир Денисов. Саме це і стало визначальним фактором нашої гіркої поразки, за словами головного тренера команди, старшого викладача кафедри фізичного виховання і спорту Олександра Магули.

Але за регламентом змагань, у нас ще був один шанс завоювати таку бажану путівку до Дивізіону «А» – через годину після першої гри на нас чекала збірна команда міста Бердянськ, яка посіла 7-му сходинку Дивізіону «А». «Після поразки від запоріжців, морально-психологічний стан моєї команди був дуже пригнічений, – зазначив Олександр Магула. – Але я знайшов потрібні слова, і команда зібралась, проявила стійкість характеру і, в не в менш складному матчі, здобула перемогу з рахунком 3:0 (26-24, 26-24, 25-19)».

Таким чином, зігравши загалом 14 поєдинків (13 перемог та 1 поразка) збірна чоловіча команда ТДАТУ з волейболу вперше у своїй історії потрапила до Дивізіону «А» Відкритої волейбольної ліги Маріуполя, де і буде грати в наступному сезоні 2021/2022.

«Ми дуже задоволені тим, що вперше потрапивши до Дивізіону «Б», змогли вибороти друге місце і потрапити до найсильнішого Дивізіону «А». Наступного року ми плануємо виставити відразу дві команди, тому що ці змагання є надто важливими для розвитку дитячого та студентського волейболу у Мелітополі й Запорізькому краї. На нас ще чекає останній турнір цього сезону – «Кубок Кирилівки», на який ми збираємося у дуже гарному настрої і з неабияким бажанням перемогти», – саме такими наприкінці важкого ігрового дня були слова дуже втомленого головного тренера нашої збірної.

Тож, хлопці з ТДАТУ – до зустрічі в наступному сезоні! Ми всі в нашому рідному університеті і місті Мелітополі вболіваємо за вас і зичимо вже в наступних іграх ще більше перемог та спортивних рекордів у всіх матчах на всіх майданчиках, де б ви не грали.

Зі святом волейболу усіх гравців, вболівальників та причетних до успіхів нашої збірної цього року! Всім нам бажаю гарних подач, впевненості в перемозі, сили духу в кожному з вас і круглого щастя в житті, як волейбольний м’яч!

Олексій Нестеров,
старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту