З 19 по 23 вересня 2016 року Аграрний демонстраційний та навчальний центр (ADFZ ) спільно з фірмою CLAAS провів навчання для викладачів аграрних вищих навчальних закладів України зі спеціальності 208 “Агроінженерія” на тему “Механіка, електрика та електроніка сучасної сільськогосподарської техніки”, в якому взяли участь 31 науково-педагогічний та педагогічний працівник.

Від Таврійського державного агротехнологічного університету у семінарі брав участь доцент кафедри сільськогосподарських машин Чижиков Іван Олександрович.

Семінар проходив на базі Державної наукової установи “Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Леоніда Погорілого” (УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого, смт Дослідницьке Васильківського району Київської області).

Навчання проводив Сергій Бутов – відповідальний з підготовки персоналу країн Східної Європи, дипломований інженер Центральної Академії фірми CLAAS-Німеччина.

Під час проведення теоретичних та практичних занять викладачі отримали нові знання з будови та роботи новітніх зразків комбайнів, тракторів і машин для аграрного виробництва, сучасних гідравлічних систем та систем автоматизації фірми CLAAS.

Кожному учаснику заходу на електронну пошту буде надіслано відповідні матеріали для проведення онлайн-тестування фірми CLAAS, яке дасть змогу отримати електронний сертифікат про успішне проходження семінару першого ступеня.

Усі слухачі відзначили високий методичний рівень такого навчання та його актуальність.