Тижні циклових комісій стали традиційними методичними заходами у ВСП «Новокаховський коледж ТДАТУ». Вони дають можливість викладачам підвищити рівень кваліфікації та професійної компетентності, а студентам – показати свої знання, вміння, навички, а також поглибити знання з дисциплін циклу.

От і з 20 по 24 березня в коледжі проходив тиждень циклової комісії дисциплін землеустрою та будівництва, який продемонстрував результати спільної творчої праці викладачів та студентів, ґрунтовні знання землевпорядних дисциплін, сплеск фантазії та емоцій.

Розпочався тиждень виставкою тематичних газет та геодезичних інструментів. Студенти виявили творчий підхід в оформленні виставки і кожна з газет була по-своєму цікава.

З метою вдосконалення якості підготовки фахівців, підвищення інтересу студентів до обраної професії, виявлення обдарованої молоді 21 березня відбувся І тур регіональної олімпіади зі спеціальності «Землевпорядкування» серед студентів 3-4 курсів, який підготували і провели викладачі спецдисциплін Довбня В.О., Вачаєва О.В., Новаковська О.А. Учасники розв’язували тестові завдання з фахових дисциплін, а також вирішували ситуаційні задачі. Переможців визначили по кожному напряму. У напрямку «Землевпорядне проектування» переможцем стала студентка групи ЗВ9114 Коствицька Т., у напрямку «Земельне право» переможцем стала студентка групи ЗВ9113 Семенова С., у напрямку «Геодезія та комп’ютеризація» переможцем стала студентка групи ЗВ9113 Уманець В.

Студенти груп ЗВ9116 та ЗВ9115 взяли участь у екологічному бумеранзі «Збережемо землю для життя», який підготували і провели працівники бібліотеки коледжу  Алєксєєва Т.І., Савич Л.О. на чолі з завідуючою бібліотеки Полусмяк І.Н. Також студенти мали змогу ознайомитись з виставкою літературних та періодичних видань «Нове в земельному законодавстві».

З метою залучення студентів до позакласної роботи, розвитку в них вміння аналізувати та порівнювати, прививати любов до обраної професії, робити відповідні висновки викладачами циклової комісії Вачаєвою О.В. та Новаковською О.А.  спільно зі студентами груп ЗВ9114 та ЗВ9115  22 березня проведено Картографо-геодезичний квест, який був організований у вигляді конкурсів, які виконували студенти протягом двох днів. Найцікавішим, очевидно, був конкурс «Пошук скарбів». Проведення такого заходу дозволило невимушено, в ігровій формі, перевірити знання зі спецдисциплін отримані студентами та активізувати їхні інтелектуально-практичні можливості. У напруженій боротьбі перемогу здобула команда «Слідопити» групи ЗВ9114, капітан команди Тетяна Коствицька.

23 березня у коледжі проводився екологічний форум «Чисте місто. Чиста вода. Чиста планета» у якому взяли участь також і студенти та викладачі спеціальності «Землевпорядкування». Студентки групи ЗВ9113 Семенова С. та Уманець В. виступили з доповіддю на тему «Екологічні проблеми міста Нова Каховка». Викладач Самойленко О.І. виступила з питанням «Використання меліорації у умовах міста» та звернула увагу усіх присутніх на економію питної води і використання при зрошенні прибудинкових територій краплинного зрошення.

Закінчився тиждень проведенням методичного семінару викладачів циклової комісії на тему «Сучасні підходи у формуванні професійних знань і навичок при організації і проведенні навчальних практик» та підведенням підсумків тижня циклової комісії.

Тиждень циклової комісії продемонстрував співпрацю викладачів і студентів на засадах поваги і взаєморозуміння.

Голова циклової комісії дисциплін

землеустрою та будівництва Довбня В.О.