Для реалізації базових засад дуальної системи освіти на базі Таврійського державного агротехнологічного університету було організовано тематичні заходи в межах Азово-Сиваського НПП, з метою проведення занять з дисципліни «Наукова та освітня діяльність в заповідних територіях». Тематичні заходи за напрямком дисципліни були сплановані співробітниками кафедри «Екології та охорони навколишнього середовища» в особі д.б.н., проф. Волоха Анатолія Михайловича та к.б.н. ст. викл. Щербини Валентини Вікторівни.

Поїздка до заповідника була організована  інститутом післядипломної освіти та дорадництва (ІПОД) за підтримки українсько-канадського проекту «UHBDP: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва»

На території НПП студенти набули досвіду проведення обліку чисельності диких тварин. Співробітники парку ознайомили студентів із методиками визначення тварин до виду та прийомами підрахунків чисельності на великих територіях.

Також в ході практичного заняття з дисципліни студенти проводили вивчення фітоценотичного покриву Азово-Сиваського парку, під час якого на практиці застосували теоретичні знання з ідентифікації представників флори до виду.

Під час полових досліджень студенти відібрали зразки субстрату прибережних біотопів Азовського моря, які у подальшому були проаналізовані із залученням методик альгологічних досліджень в умовах аудиторного фонду ТГАТУ.

Також під час екскурсійного огляду Азово-Сиваського НПП магістранти ТГАТУ ознайомились із умовами утримання диких тварин у валєрних умовах. Особливостями їх раціону та зоотехнологічними прийомами їх розведення.

Кафедра «Екології та охорони навколишнього середовища» виражає подяку співробітникам Азово-Сиваського НПП які прийняли участь у тематичних заходах та Подшивалову Геннадію Валерійовичу директору ІПОД за сприяння в організації поїздки, а також співробітникам відділу «Технічних засобів забезпечення навчального процесу і інформації» в особі відеооператора Войток Олексія Івановича та фотографа Бовкун
Анни Олександрівни за фільмування заходу та його фотографування.