20 листопада 2017 року на кафедрі іноземних мов  ТДАТУ  розпочав свою роботу дискусійний клуб, головною метою якого є покращення мовленнєвої діяльності студентів, навчання правильного оформлення думок шляхом впровадження у процес спілкування за певною темою сталих словосполучень та виразів, які являються основними елементами успішної  комунікації.

Під час теплої зустрічі студентами обговорювалась актуальна тема зимових свят, проводилась вікторина та ігри між командами, до складу яких входили студенти різних курсів та спеціальностей, викладачі кафедри іноземних мов та гості клубу. Завдяки  обізнаності та активності студентів  дискусія вийшла інформативною та цікавою.  Особлива подяка Шликову Єгору, Савченко Аліні, Слобожан Олександру, Булавицькій Екатерині, Башаріній Вікторії,  Чертюк Вікторії, Одовійчук Владиславу та іншим.

Учасники розповіли про різновиди зимового святкування, продемонстрували особливості декору, символіки та добору страв, а також представили пісні різних народів світу, в тому числі були обговорені святкові традиції українців. Студентські ініціативи підтримали співробітники кафедри – Симоненко Світлана Вікторівна, Топалов Євген Миколайович, Кулєшов Сергій Олександрович, Просіна Катерина Миколаївна та Кривонос Ірина Анатоліївна.  Доречним до теми зустрічі і приємним було чаювання із солодощами наприкінці зустрічі.

Минулий досвід показує, що розвиток правильного мовлення в такий спосіб є дуже ефективним у засвоєнні  пройденого лекційного матеріалу та надає  впевненості студентам у майбутньому спілкуванні за кордоном. Зацікавленість англійською зростає, а це дає надію, що молодь зможе більш впевнено та правильно спілкуватися  рідною та іноземною мовами.

Наступне засідання планується у грудні. Чекаємо на наших студентів, гостей та викладачів!

Викладач кафедри іноземних мов

Щукіна Юлія Володимирівна