Сьогодні вибір професії безпосередньо пов’язують з таким поняттям, як «профорієнтація». Профорієнтація в свою чергу безпосередньо пов’язана з прагненнями молоді та потребами в трудових ресурсах на ринку праці. Саме тому профорієнтаційні заходи стали важливою ланкою у роботі університетів.

16 листопада 2018 року у приміщенні Веселівської районної різнопрофільної гімназії відбулась акція «Випускник – 2019», яку організували Веселівська об’єднана територіальна громада та Веселівська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості.

Учасниками були вищі навчальні заклади І-ІІ та ІІІ-IV рівнів акредитації Запорізької області.

Таврійський державний агротехнологічний університет гідно представили студенти 41 ОП Івова Н. та 11 ГРС Андрейченко Даяна, а також начальник відділу профорієнтації та довузівської підготовки Циновська Т.Т., ст. викладач кафедри суспільно-гуманітарних наук Зімонова О.В. і зав. кафедри плодоовочівництва та виноградарства Колесников М.О.

Випускники шкіл дуже зацікавилися спеціальностями, які є у ТДАТУ, ставили багато запитань щодо умов навчання та проживання, особливостей закордонних практик, роботи спортивних секцій, занять художньою самодіяльністю тощо.

Акція не залишила байдужим жодного учасника. Сподіваємось, що це будуть наші майбутні студенти.

Такі заходи здатні допомогти школярами краще зорієнтуватися у виборі сфери діяльності, а згодом – професії, яка надасть їм  можливість досягти успіху у майбутньому.

Відділ профорієнтації та довузівської підготовки